Rulada de porc deliciu

Postat de violeta30 in Porc
24 Apr 2016 | 3369 vizualizari
Rulada de porc deliciu

Pregatisem initial carnea de gratar, dar din cauza ploii s-a schimbat planul. Asa ca am pregatit-o la cuptor. Deja imi imaginasem ce trebuie sa iasa din carnita :))

Ingrediente

  • 300 gr amestec de mazare cu baby carrot (morcovei)
  • 250 gr carne de porc pentru tocat (eu am fasonat bucata mare de carne)
  • 1 ou
  • marar
  • condimente
  • 4 felii de cascaval patrat
  • 4 felii de sunca presata patrata
  • delikat/sare
  • 50 gr unt pentru sotare
  • 20 gr unt pentru uns rulada
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • o bucata mare de carne de porc, cam de 6-700 gr.

Mod de preparare

Sotam mazarea si morcovul in unt, apoi adaugam putina apa si delikat sau sare. Cand a scazut bine dam de o parte si lasam la racit. 

Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu legumele racite. Presara condimentele peste ele, mararul, oul, sare/delikat si bicarbonatul. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

Bucata mare de carne o batem bine pe ambele parti. Daca e mai grasa, partea cu grasime se lasa deasupra. Presaram condimente pe toata bucata si incepem sa asezam straturile, mai intai punem cascavalul si adaugam jumatate de compozitia de legume, nivelam bine, avand grija sa punem morcovii pe lungime sa arate bine in sectiune. Pe deasupra punem feliile de sunca, apoi restul de compozitie. Rulam bine si adaugam rulada intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Presaram peste rulada sare/delikat si apoi ungem cu unt sau punem felii subtiri de unt din loc in loc. Ornam cu rosii felii, masline si cascaval.

Dam la cuptor pana se rumeneste bine.

Se taie cand s-a racit.

Este un deliciu !

S-aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Iata cum se prepara Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi Se pune ciolanul la fiert in apă cu sare si piper. Se pot adăuga și 2-3 foi de dafin. Se adaugă legumele curățate și...

Citeste continuarea

Sarmale cu varza dulce la vasul ceramic Crock Pot

Postat de mirela0911

Sarmale cu varza dulce la vasul ceramic Crock Pot

Pentru inceput se opareste varza in apa cu sare, otet, cimbru si marar. Aceasta operatiune se poate face inainte cu o zi. Daca folositi varza murata, se trece peste acest pas. Se curata ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2016, 20:56
Vreau si eu
la 24.04.2016, 20:57
la 24.04.2016, 21:05
Imi si imaginez cat de buna a iesit!
la 24.04.2016, 21:41
Foarte faina!!
la 25.04.2016, 15:06

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking