Rulada de porc umpluta cu ou si spanac

Postat de AlexTeacher in Porc
13 Dec 2017 | 6824 vizualizari

Cu Rulada de porc umpluta iti poti convinge chiar si cei mai suspiciosi prieteni ca ai depus extrem de mult efort sa realizezi acest preparat – dar cu totii stim ca gradul de dificultate este unul redus, chiar si pentru cei la inceput de drum. Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 3 oua
  • ½ ardei kapia
  • 100 g spanac congelat
  • 4 felii de bacon
  • ½ ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin sau cimbru
  • strict optional 50 ml de vin alb
  • 25 g de unt
  • cateva linguri de ulei
  • boia dulce
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Bate cele 3 oua cu ajutorul unui tel. Taie ceapa si ardeiul gras cuburi. Incinge o tigaie si pune o lingura de ulei inauntru. Adauga ardeiul, caleste-l putin si la scurt timp adauga si ceapa. Cand acestea s-au calit, adauga spanacul. Caleste-l si pe-acesta cateva minute si intinde totul uniform in tigaie. Pune deasupra ouale batute. Lasa-le cateva minute la gatit si pune o farfurie deasupra. Rastoarna aceasta omleta pe farfurie, si-apoi pune-o inapoi in tigaie pentru a se gati si pe partea cealalta. Dupa inca 1 minut, scoate-o si las-o la racit.

 

Desfa muschiuletul de porc pe jumatate, pe lungime. Fa niste mici crestaturi pe alocuri dar fara sa tai carnea de tot. Pune folie de plastic deasupra si bate usor c-un ciocan de batut carne. Asezoneaza la interior cu boia dulce, sare si piper. Pune 2 felii de bacon deasupra, intercalate. Ruleaza omleta si adaug-o si pe-aceasta deasupra. Pune alte doua felii de bacon deasupra. Ruleaza strans muschiuletul de porc. Stropeste-l cu putin ulei de masline si asezoneaza-l si la exterior cu sare si piper. 

Foloseste o sfoara speciala pentru gatit ca sa legi muschiul. Ai nevoie de cca 1.5 m de sfoara. Voi incepe prin a face un nod la un capat, si de-aici priveste atent cum trebuie sa continui. upa ce-ai terminat, fa-i un nod si la celalalt capat si taie excesul de sfoara. Ruleaza muschiuletul in hartie de copt, apoi in folie de aluminiu. Pune-l intr-o tava cu hartie de copt si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade. Lasa-l acolo cam o ora si un sfert, o ora si 20 de minute.

Scoate-l pe-un tocator si lasa-l putin sa se odihneasca. Cu varful unui cutit ascutit, desfa usor sfoara. Zdrobeste cateii de usturoi. Incinge o tigaie in care ai pus untul si putin ulei pentru a evita arderea untului. Pune usturoiul si rozmarinul sau cimbrul in tigaie pentru a aromatiza uleiul. Adauga muschiuletul de porc si da-i culoare pe fiecare parte. Scoate usturoiul in momentul in care a devenit maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca putin.

Scoate muschiuletul, lasa-l cateva minute pe tocator si apoi taie felii groase de 1.5 cm si serveste-l cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc umpluta cu ou si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu spanac si telemea

Postat de oanapl

Aperitiv rulada din carne tocata umpluta cu spanac si telemea

Lasi spanacul sa se dezghete, apoi il scurgi bine de apa. Pui untul intr-o tigaie incinsa si adaugi spanacul si condimentezi cu sare si piper. Amesteci si lasi sa se caleasca 5 minute, apoi lasi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2017, 15:12
buna buna
la 13.12.2017, 16:47
Ce bunatate ai pregatiiiiit!
la 13.12.2017, 20:23
la 13.12.2017, 20:32
Este foarte faina si numai buna de pregatit acum pentru masa de sarbatori!
la 14.12.2017, 13:06
Spanacul îl dezghețăm?🤔🤔

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking