Rulada de pui cu ciuperci si bacon

Postat de rocsi_1612 in Pui
10 Feb 2016 | 5903 vizualizari
Rulada de pui cu ciuperci si bacon

O reteta simpla, potrivita oricand, oriunde...Am combinat ingredientele in asa fel incat, sa fie si pe placul meu, ca eu sunt putin mai mofturoasa, recunosc, dar a iesit asa cum mi-am dorit.

Ingrediente

  • 2 jumatati piept de pui dezosat, mai mari
  • 8 fasii de bacon afumat
  • 150 gr mozzarella
  • 1 cutie mica ciuperci taiate
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • boabe de piper alb
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora.

Spalam ciupercile, le punem intr-o sita la scurs. Mozzarella o scurgem de zeama, o taiem fasii ca niste degetele. Scoatem pieptul, asezam prima bucata pe un tocator.

Punem cate 4 fasii de bacon, apoi, pe un capat, asezam ciuperci si mozzarella. Rulam cat de strans putem, iar la imbinare punem scobitori sa stea bine prins.  La fel procedam si cu cealalta bucata de piept. Ungem cu putin unt un vas yena, punem sucul de rosii si 1 cana cu apa.

Asezam ruladele in vas, deasupra punem bucatele de unt. Le presaram cu ierburi de provence si boabe de piper alb. Punem capacul pe vas, il introducem in cuptor si il aprindem. Reglam o temperatura de circa 180 de grade, lasam ruladele cam 40 de minute.

Dupa acest timp scoatem capacul, le stropim cu zeama din vas, le mai lasam 10-15 minute, cat sa prinsa o usoara crusta.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca si servim. Daca vreti sa taiati rulada foarte bine, atunci lasati sa se raceasca de tot. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ciuperci si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri din piept de pui cu carnat si cascaval

Postat de mirela0911

Rulouri din piept de pui cu carnat si cascaval

Se spala pieptul de pui, se sterge bine cu prosoape absorbante si se taie in doua. Se bate carnea ca pentru snitele dar nu asa subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza peste felia de...

Citeste continuarea

Cordon bleu din piept de pui

Postat de panacris

Cordon bleu din piept de pui

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2016, 20:31
arata tare bine . Si mie imi plac ruladele dar eu le fac pt gustul meu fara ciuperci si branzeturi
la 10.02.2016, 20:33
Sunt destul de versatile aceste rulade, Timea. Te poti juca foarte mult cu umpluturile
la 10.02.2016, 20:36
tare buna si aratoasa!
la 10.02.2016, 20:38
Excelenta!
la 10.02.2016, 20:43
Ce bine arată și ce gustoasă o fi fost!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking