Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
26 Noi 2015 | 3683 vizualizari
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Pana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de repede si este foarte buna. Sotul meu zice ca nu avea ce cauta orezul acolo (el nu iubeste orezul), dar pana la urma a mancat. #gatescpentruocarte

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat, mai mic
  • 2 linguri orez
  • 1 canita ghebe in sare
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 fasii lunguiete si grosute de cascaval
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr foietaj
  • 1 ou

Mod de preparare

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea.
Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel de bucatarie de surplusul de apa.
Cu ajutorul unui ciocan de snitele, batem pieptul usor, pana obtinem o fasie de carne potrivit de subtire. Aveti grija sa nu il rupeti.
Condimentam carnea cu putina sare si piper.
Ghebele desarate, le scurgem bine si le taiem maruntel.
Intr-un bol amestecam orezul, ghebele, parmezanul si putin piper.
Pe o margine a pieptului, punem aceasta umplutura, deasupra asezam bucatile de cascaval, apoi rulam strans.

Amestecam uleiul cu putina sare, piper, boia si cu ajutorul unui penson, ungem rulada.
Foietajul il mai intindem putin, asezam rulada de un capat.
Rulam iarasi cat sa acoperim bine rulada cu aluat si inchidem capetele.
Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu ou batut.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos.

Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit putin si servim.
Poate fi servita cu o salata, cu niste legume la gratar sau chiar cu ceva muraturi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

Postat de Ina

Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

Pregatim intai aluatul: Punem intr-un vas untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de...

Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de katty

Oua vopsite

Inainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2015, 21:08
Tare bine arata!
la 26.11.2015, 21:10
Ce bună-i asta! Ador ciupercile de pădure!
la 26.11.2015, 21:10
Doar minunatii ies din mainile tale, Rocsi!
la 26.11.2015, 21:14
Wooow, ce deliciu!
la 26.11.2015, 21:14
Esti o vrednicuta-furnicuta !

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking