Rulada de sarbatoare

Postat de anisoara in Aperitive / Garnituri
29 Dec 2009 | 41075 vizualizari
Rulada de sarbatoare

Acesta rulada se prepara foarte repede si se serveste la masa festiva Se poate prepara cu o zi inainte, de a fi servita la masa

Ingrediente

  • PIEPT DE GAINA - 280 gr
  • O CLATITA SAU o OMLETA   
  • CASCAVAL 80 -100gr
  • MIRODENII , SAPRE, PIPER NEGRU, CIMBRU USCAT, MARAR USCAT
  • 2 OUA
  • 2 LINGURI DE FAINA
  • ULEI 60 GR

 

Mod de preparare

Se cumpara pieptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatai,  sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 30-35 de cm se foloseste  o jumatate din pieptul de gaina. De-alungul pieptului  se face taietura cu cutitul ascutit , si se desface, ca pe o carte - odata, daca  vedeti, ca e posibil, mai desfaceti atent carnea. E foarte bine , cind mergeti la cumparaturi , sa va desfaca un piept macelarul, nu sa vi-l taie in filete , dar sa-l desfaca ca pe o carte.

1. Puneti carnea intre 2 pelicule de bucatarie si o  bateti cu mare atentie , pentru ca sa obtineti ,o marime mai mare. Scoateti o pelicula de asupra.

2. Presarati marar si cimbru uscat  pe toata suprafata pieptului.Observati , in taietura pe foto se observa o linie verde , ea da gust special la rulada, si totodata o infrumuseteaza la taietura ruladei. Dupa aceia presarati putin , nu abundent cascaval ras prin razatoare. ( Nu toata cantitateade cascaval) Cascavalul lipeste toate ingredientele intre ele, si rulada nu se desface.

3. Aranjati cu atentie o clatita sau omleta ( vezi mai jos), dar nu o aranjati neteda pe carne, ci putin strinsa ,botita ,  ca in taietura sa dea un efect mai frumos.   

4.Presarati tot cascavalul pe suprafata  omletei. Lasati o margine de vre-o 3 cm nepresarata .Adaugati o felie sau doua de sunca , taiata finit.

5. Taiati un ardei rosu crud dealungul de marime de 1 cm latimea, nu mai mare, ca nu veti putea inrila bine carnea. daca aveti ardei marinati , puteti taia ardeiul marinat mai lat- cam 2 cm.

6. Cu ajutorul peliculei si cu miinele amindoua , incepeti sa stringeti - inrolati rulada cu mare atentie pina la capat. Pelicula ramine pe masa .

7 .Turnati faina pe pelicula pe toata lungimea ruladei, si incepeti sa dati minutios rulada prin faina , rostogolind-o numi intr-o directie.  Dupa ce s-a prins bine faina de rulada, o lasti vre-o 10 minute, pt ca faina sa intre in carne . Faina se umezeste. Si dati incaodata rulada prin faina , apoi prin ouale batutecu sare  bine intr-un vas, invirtind rulada numai intr-o directie , ca sa se inveleasca bine oul pe rulada. 

8. Prajiti rulada intr-o tigaie cu ulei, bine incinsa. Un moment- cind puneti rulada la prajit, parteea de jos cse prajeste repede- nu o lasati mai mult de 30-40 secunde sa se prajeasca, intoarceti mereu rulada pe toate partile , ca sa se prajeasca oul cu faina si sa prinda rulada- sa nu se desfaca. Aceasta procedura dureaza vre-o 2 minute, dupa aceia , dati focul incet , si incepeti sa prajiti bine pe o parte, rulada , peurma pe alta parte , pina ce veti observa la un moment dat ca a iesit  cascavalul torit. atunci rulada este gata- dureaza iinca vre-6-8 minute. Depinde de marimea , care o aveti a ruladei.

9. O scoatei cu atentie din tigaie si o puneti la racit sub un pres pe vre-o 2 ore.

10. Dupa aceia o raciti bine in frigider, invelita intr-un servetel de bumbac.

Prepararea omletei.

Se pune tigaia cu ulei la incalzit .Intr-un vas se bate un ou cu putina sare si cu un virf de lingurita de faina,. Se toarna toata compozitia in tigaie , si se prajeste omleta pe o parte si alta timp de vre-o 2-3 minute. O racim , si o folosim la prepararea ruladei. 

Atentie- daca vii teama,  , ca nu o sa va reuseasca sa prajiti rulada, va propun alta metoda. Dupa ce ati impaturit bine rulada , ungeti bine  un tifon cu ulei si inveliti in tifon cu mare atentie rulada preparata fara a fi data prin faina.. Inveliti foarte-foarte bine rulada cu tifon si stringeti-o bine , bine, doarece, la fer, se poate dezveli putin si sa iasa cascavalul. O puneti intr-o cratita mai lata, tiurnati apa , atit cit va acoperi rulada, adugati putina sare, frunza de dafin, piper negru boabe, si ferbeti-o  . Din momentul inceputului ferberii- 10 minute- nu mmaim mult la un foc mijlociu. Dupa aceia procedati cum v-am descris, mai sus. Rulada o dezvelite de tifon  in momentul cind trebuie sa o taiati la masa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort de sarbatoare

Postat de Creatsa

Tort de sarbatoare

Prima data facem blatul pentru rulada: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine...

Citeste continuarea

Rulada de pui

Postat de RuxyRux

Rulada de pui

Tocam carnea, impreuna cu ceapa , usturoiul si verdeata. Amestecam ouale( cele 3), uleiul,  potrivim de sare si piper( un praf), punem ouale fierte in mijloc si  rulam in foaia de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2009, 22:39
trbuie sa o incerc ,negresit;arata f. bine
la 29.12.2009, 22:46
Teo, iti doresc succes!
la 30.12.2009, 00:12
mmm tare bine arata.Bravo.Felicitari
la 30.12.2009, 01:07
Arata foarte bine. Felicitari
la 01.01.2010, 17:51
f bun...da cata rabdare sa scrii atata

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking