Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

Postat de mirela0911 in Prajituri
16 Feb 2016 | 7649 vizualizari
Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

Pentru ca aveam niste albusuri prin congelator, am hotarat sa fac ceva cu ele. A iesit o rulada delicioasa, cu un gust irezistibil de cocos si ciocolata. Aaaaa, pentru reteta de blat m-am inspirat de la Motan. Multumesc! >:D<

Ingrediente

Pt.blat:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 2 lg gris
  • 1 lgt praf de copt

Pt. crema:

  • 200 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 2 lg gris
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g unt

Pt. ornat:

  • 3 patratele mari de ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
  • pepite de ciocolata alba

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se toarna in doua reprize peste albusuri si se amesteca cu grija pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza rulada cu hartia de copt pe un prosop de bucatarie, umed. Se ruleaza cu tot cu prosop si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se pune ciocolata si se amesteca pana se topeste aceasta, iar la final se pune nuca de cocos si untul. Se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se raceasca.

Se desface rulada si se scoate hartie de copt cu grija. Se unge foaia cu toata crema apoi se ruleaza strans. Se da la rece pana se pregateste ciocolata pentru ornat.

Intr-un ibric se pune ciocolata cu laptele si se incalzeste usor pana ce aceasta se topeste si devine putin mai fluida. Asa calduta se toarna peste rulada dungi si dungulite iar deasupra se presara cu pepite de ciocolata alba. Se da din nou la rece apoi se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Buturuga de Craciun

Postat de diaconta

Buturuga de Craciun

Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina...

Citeste continuarea

Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine

Postat de merisor67

Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine

Pentru blat , mixam albusurile spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul.  Pe la jumatatea cantitatii de zahar, adaugam si zeama de lamaie. Trebuie sa rezulte o bezea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2016, 19:23
Ce spui, dai o feliuta?
la 16.02.2016, 19:25
Cu drag, Rocsi!
la 16.02.2016, 19:30
Ce destrabalare pe capul Mirelutei...
la 16.02.2016, 19:42
tare frumos arata
la 16.02.2016, 20:01
super

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking