Rulada din piept de curcan cu merisoare

Postat de Oana in Curcan
11 Sep 2017 | 7295 vizualizari
Rulada din piept de curcan cu merisoare

Rulada din piept de curcan cu merisoare este un preparat cu adevarat deosebit, elegant, cu gust fin, dar totodata usor de facut. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 1 piept de curcan de 1 kg
  • 200 gr bacon
  • 1 ceapa
  • 3 fire deceapa verde
  • 200 gr merisoare uscate
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 gr bagheta de paine macinata
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 3 linguri gem de merisoare
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 steluta de anason
  • 5 cuisoare

Mod de preparare

Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu!

Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat fasii subtiri si mai lasa putin pe foc.

Lasa compozitia sa se raceasca, apoi amestec-o intr-un castron cu pesmetul de paine, patrunjelul tocat marunt, merisoarele si oul. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si omogenizeaza bine.

Sterge bine pieptul de curcan cu servetele de hartie, apoi cresteaza-l din loc in loc, pana obtii o bucata plana, cam de aceeasi grosime peste tot. Pune umplutura la mijloc si ruleaza cu grija, apoi leaga rulada cu o sfoara, ca sa nu iasa umplutura in timpul coacerii.

Pune rulada de curcan intr-un vas pentru cuptor, stropeste cu putin ulei, condimenteaza cu sare si piper si adauga o cana cu apa sau supa de legume sau pui.

Pune tava in cuptor la 180 de grade C, cam 45 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Intre timp, pregateste sosul. Amesteca gemul de merisoare cu vinul, zaharul si mirodeniile si fierbe totul la foc mic, pana incepe sa se ingroase.

Scoate apoi cuisoarele si steluta de anason.

 

Serveste rulada de curcan alaturi de sosul de merisoare si un piure cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada fructata din piept de curcan

Postat de Sidy

Rulada fructata din piept de curcan

Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt. Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie. Pieptul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2017, 18:49
buna buna
la 11.09.2017, 19:54
Și frumoasă și bună!
la 11.09.2017, 22:05
la 12.09.2017, 16:55
Super!
la 14.09.2017, 23:15
Minunată!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking