Rulada din piept de porc

Postat de papabundetot in Porc
2 Ian 2015 | 11352 vizualizari
Rulada din piept de porc

Poate suna ciudat pentru unii care nu imi inteleg pasiunea asta de a gati,dar pot spune ca acest preparat este una din marile realizari culinare ale anului 2014,nu neaparat ca ar fi ceva complicat sau special la aceasta rulada ci doar pentru ca mi-am imaginat-o de atatea ori si uite ca la final de an am si reusit sa o fac :).A meritat din plin sa astept un an pentru ea,a iesit exact cum am visat eu,si cu siguranta voi mai face.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • piept de porc cu os,aproximativ 3,5 kg
  • sare
  • cimbrisor
  • boia iute afumata
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 portocala

Mod de preparare

Am dezosat pieptul de porc si l-am ajustat pentru a obtine o bucata cat de cat uniforma,pastrand soricul.Am marinat carnea cu sare,cimbrisor,boia afumata si am lasat-o sa se marineze pana a 2-a zi.Inainte de a rula si lega carnea de porc,am crestat bine soricul pentru a ajuta grasimea sa se topeasca si sa obtin un soric corcant.

In tava mea minunata cu gratar am pus legumele taiate mai mare,asezonate cu sare si piper,am taiat felii o portocala si le-am asezat pe gratar,iar deasupra am pus pieptul de porc rulat cu mirodenii si legat bine cu ata.

In tava inainte de a o da la cuptor am pus o cana de vin rosu si o cana de apa,am dat focul foarte mic si am lasat rulada sa se faca linistita aproximativ 8 ore.Din cand in cand am uns rulada cu grasimea din tava pentru a o ajuta sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce carnea a fost gatita,pana cand s-a odihnit,din legumele din tava am facut un sos delicios.Am bagat toate legumele impreuna cu zeama de la rulada la blender si le-am maruntit bine obtinand un sos/piure extrem de gustos pe care l-am servit alaturi de felii generoase de rulada.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din fleica de porc

Postat de sufletista

Rulada din fleica de porc

Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Rulouri din piept de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Rulouri din piept de porc la slow cooker Crock-Pot

Am cumparat o bucata de piept de porc cu sorici si 3 costite mici, ca sa rod si eu ceva...,am taiat partea cu coaste, am sectionat bucata de piept de porc, in asa fel incat sa pot sa formez niste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2015, 18:28
la asta am salivat si pe FB
la 02.01.2015, 18:31
Ina,e simplu de facut,da...te chem cand maifac
la 02.01.2015, 18:31
Cred că a ieșit o bunătate!
la 02.01.2015, 18:38
E leguma mea favorita..
la 02.01.2015, 18:59
Super

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking