Ingrediente
- Am folosit:
- piept de porc cu os,aproximativ 3,5 kg
- sare
- cimbrisor
- boia iute afumata
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 portocala
Mod de preparare
Am dezosat pieptul de porc si l-am ajustat pentru a obtine o bucata cat de cat uniforma,pastrand soricul.Am marinat carnea cu sare,cimbrisor,boia afumata si am lasat-o sa se marineze pana a 2-a zi.Inainte de a rula si lega carnea de porc,am crestat bine soricul pentru a ajuta grasimea sa se topeasca si sa obtin un soric corcant.
In tava mea minunata cu gratar am pus legumele taiate mai mare,asezonate cu sare si piper,am taiat felii o portocala si le-am asezat pe gratar,iar deasupra am pus pieptul de porc rulat cu mirodenii si legat bine cu ata.
In tava inainte de a o da la cuptor am pus o cana de vin rosu si o cana de apa,am dat focul foarte mic si am lasat rulada sa se faca linistita aproximativ 8 ore.Din cand in cand am uns rulada cu grasimea din tava pentru a o ajuta sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce carnea a fost gatita,pana cand s-a odihnit,din legumele din tava am facut un sos delicios.Am bagat toate legumele impreuna cu zeama de la rulada la blender si le-am maruntit bine obtinand un sos/piure extrem de gustos pe care l-am servit alaturi de felii generoase de rulada.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|