Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Postat de simona72 in Slow Cooker
17 Feb 2016 | 3723 vizualizari
Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Este primul mezel pe care-l fac la aparatul minune, slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digitl. Rezultatul este unul mai mult decat multumitor. Spre deosebire de gatitul acestei rulade la cuptor, soricul iese unul moale, gelatinos, carnea este foarte frageda, ceea ce necesita timp de odihna la rece in frigider. Pentru a-l rumenii putin eu l-am dat pentru cateva minute la cuptor…

Ingrediente

  • 1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,8 kg(sa nu fie foarte grasa, sa fie straturi de carne si grasime)
  • Sare roz de himalaya
  • Piper verde proaspat rasnit
  • Cimbru
  • Fulgi de ceapa
  • Ulei de masline extravirgin
  • 250 ml bere blonda
  • 1 baton scortisoara
  • 3-4 foi de dafin
  • Cateva boabe de ienibahar
  • 5-6 bucati piper lung
  • Paprika afumata

Mod de preparare

Carnea se spala, iar cu lama unui cutit se curata soricul de eventualele reziduri dupa parilirea porcului. (a fost parlit in mod traditional) Se lasa carnea sa se zvante, eventual se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura surpulus de apa. Se freaca carnea pe toate partile cu sare. Pe partea cu carne se adauga din abundenta piper verde proaspat rasnit si cimbru. Se stropeste cu ulei de masline, se maseaza bine carnea cu mirodeniile. Se adauga fulgii de ceapa, se ruleaza carnea  si se leaga cu ata. Se pune bucata de carne rulata pe o bucata mare de hartie de copt, se stropeste la exterior(pe soric) cu ulei de masline, piper si cimbru. Se impacheteaza in hartie de copt si se da la frigider pana a doua zi.

Se desface carnea din hartia de copt si se pudreaza cu paprika afumata, se maseaza.

In vasul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digitalse adauga berea, batonul de scortisoara, foile de dafin, cateva boabe de ienibahar si piperul lung. Se asaza in vas bucata de carne rulata, se pune capacul si se seteaza aparatul pe pozitia high, pentru  5 ore.

Dupa ce timpul a expirat, am pus bucata de carne intr-o tava cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute, pentru a se rumenii putin. Am lasat carnea sa se raceasca complet, am invelit-o bine in hartie de copt si am dat-o la frigider pana a doua zi. Apoi poate fi feliata si consumata dupa bunul plac. Sa va fie de folos!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Carne de vita la slow cooker Crock-Pot cu ardei, rosii si branza Feta

Postat de Satisfyyourcravings

Carne de vita la slow cooker Crock-Pot cu ardei, rosii si branza Feta

Carnea se taie cuburi nu foarte mici si se amesteca, in vasul slow cooker-ului cu Metaxa, uleiul, otetul, oregano, paprika, sare si piper si se lasa la marinat 10 minute.  Intre timp, se...

Citeste continuarea

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de mirela0911

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Se curata varza de frunzele de deasupra care nu sunt frumoase, se spala apoi se taie fideluta. Se freaca cu 2-3 lg sare sa se inmoaie putin. Se lasa deoparte intr-un  bol . Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2016, 09:23
la 17.02.2016, 09:24
Nici nu-i buna, arata m ancata, zau asa, aveam pretentii de la tine....
la 17.02.2016, 09:27
Simona,daca nu vrea Cleme nu-i bai ca mananc eu si portia ei
la 17.02.2016, 09:27
Cleme ,chiar ca e mancat demult si de multi )))
la 17.02.2016, 09:29
Arata tare bine

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking