Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

Postat de AdrianUdrea in Porc
28 Oct 2018 | 3507 vizualizari
Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval

Azi am gatit împreuna cu familia aceasta rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval. Fiecare si-a adus aportul cu cate ceva, dar eu mai mult, asa ca reteta este a mea :D. A iesit tare buna!

Ingrediente

  • Pentru piureul de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • apă
  • sare
  • 100 g unt
  • 1 legatură patrunjel verde
  • cateva frunze de busuioc
  • Pentru umplut:
  • 200 g cascaval cedar, afumat
  • Pentru crusta:
  • 200 g prosciutto

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti.

Adaugam si o lingurita de sare.

Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul.

Tocam patrunjelul verde si frunzele de busuioc si le adaugam in piure, apoi il lasam sa se mai tempereze.

Asezam pe hartie de copt feliile de prosciutto si punem piureul răcit la mijlocul lor.

Facem un sant la mijlocul piureului si asezam acolo cascavalul cedar taiat in dreptunghiuri cat sa umple santul.

Acoperim bine cascavalul cu piure si invelim totul in feliile de prosciutto.

Strangem bine rulada in hartia de copt si o asezam intr-o tava de chec, apoi o dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 12-15 minute, sau pana se rumenesc feliile de prosciutto si imbraca frumos piureul de cartofi.

Lasam rulada sa se raceasca usor inainte de a o portiona, dar nu foarte mult, pentru a nu pierde farmecul cascavalului topit, curgand din ea.

O servim cu muraturi, sau cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Postat de Constelatialeu

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Iata cum se prepara Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza Mai intai am pisat piperul, apoi am ales foile de varza mai mari, ca sa pot sa imbrac bine pieptul de porc. Am intins 2-3...

Citeste continuarea

Varza cu ciolan la cuptor

Postat de timea

Varza cu ciolan la cuptor

Punem apa la fiert intr-un vas mai mare in care adaugam putina sare. Cand fierbe apa punem ciolanul si lasam sa fiarba pana se inmoaie (aprox 45-60 min). In acest timp ne ocupam de varza. Taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2018, 17:08
Nu va suparati cam din ce parti e luata sunculita ?
la 28.10.2018, 17:19
Ce-mi place...
la 28.10.2018, 17:31
Pffff, venim la Pitești!
la 28.10.2018, 17:34
Ce bine arata! Si imi place si muratura din farfurie!
la 28.10.2018, 17:34
Ce apetisant!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking