Cum se prepara Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe
Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna bezeaua si se niveleaza pe toata suprafata, in strat uniform.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute apoi se reduce la 140 de grade si se mai lasa 20 de minute.
Se scoate tava din cuptor. Se ia bezeaua si se asaza cu fata in jos peste o alta foaie de copt. Se indeparteaza cu grija foaia pe care s-a copt si se lasa sa se raceasca bezeaua.
Intre timp se prepara crema. Se mixeaza branza cu frisca lichida pana incepe sa devina usor consistenta. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Daca preferati, puteti adauga 1 lg de zahar pudra.
Se unge foaia de bezea cu crema, lasand o portiune neunsa inspre margine exterioara. Se asaza in linie zmeura proaspata sau congelata (de care aveti la indemana), pe marginea interioara, iar pe restul suprafetei se pun afine., din loc in loc. Se ruleaza foaia cat mai strans posibil, ajutandu-ne de foaia de copt.
Se da la rece rulada pentru cel putin 2 ore sau peste noapte (cazul meu).
Se poate unge deasupra cu frisca sau se poate lasa asa cum e ea.
La mine, cand s-a copt bezeaua, a iesit cu basicute deasupra si am lasat-o asa, cu formele respective. ;)
Se orneaza cu fructe de sezon apoi se portioneaza si se serveste.
Incearca si reteta de Tort Pavlova cu ciocolata, un desert aspectuos si delicios sau varianta de Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca, absolut delicioase.
Iti recomandam si reteta de Bezele trandafir, pe care le poti servi simple sau cu sos de fructe.
Pofta buna!