Rulada pentru MAMA

Postat de mena29 in Prajituri
12 Ian 2011 | 5358 vizualizari
Rulada pentru MAMA

Pentru ca maine este o zi foarte importanta pentru mama,aceasta rulada este dedicata ei.Din pacate eu nu-i pot fi alaturi dar sora mea o sa fie si pentru mine.O pup si o iubesc tare mult si-i voi fi alaturi cu sufletul.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri faina;
  • 2 linguri cacao;
  • 5 linguri ulei;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 praf sare;
  • esenta rom.
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida;
  • 1 ciocolata lapte;
  • 6 linguri lichior amaretto. 
  • Glazura:
  • 100 g coicolata menaj;
  • 2 lingurite unt;
  • 2 linguri lapte.

Mod de preparare

Pentru blat:

-separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile intr-un bol.Cand acesta este tare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand in continuare.Separat amestecam galbenusurile cu sarea si cu ulei dupa care le incorporam in albus.Adaugam faina cernuta,cacaoa si esenta de rom.Amestecam totul foarte usor pentru a nu se lasa alatul.Turnam aceasta compozitie in tava de prajitura tapeata cu hartie de copt.Coacem blatul 20 min. la 180 grade celsius.Cand blatul este copt il scoatem pe un servet umed si-l rulam pana se raceste.

Pentru crema procedam astfel:

-radem ciocolata in frisca si incalzim pe foc frisca pana se topeste ciocolata.Racim frisca,adaugam lichiorul amaretto si mixam bine compozitia pana se intareste bine.Desfacem blatul si intindem crema dupa care rulam usor blatul . 

Pentru glazura:

-topim ciocolata menaj pe baie de abur,adaugam untul si laptele si cu aceasta compozitie imbracam rulada.Ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada pentru MAMA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (102)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă video

Postat de Oana

Salam de biscuiţi, reţetă video

 Salam de biscuiţi, reţetă video Incepe cu biscuitii pentru ca dureaza ceva pana ii maruntesti. Rupe-i in bucati mici si pregateste apoi crema. Amesteca zaharul cu cacaua, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb

Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2011, 20:20
Excelent arata, frumos cadou pentru mama ta
la 12.01.2011, 21:06
Sylvia multumesc.Imi pare tare rau ca nu pot sa-i fiu alaturi dar ea stie ca ma gandesc la ea si-i sunt aproape cu sufletul.
la 12.01.2011, 21:10
vai fetele nu plang de suparata ,plang de bucurie,Mena o pup si eu pe Mama si ii urez tot binele din lume.si tie surioara draga deasemenea
la 12.01.2011, 21:14
Frumoasa rulada!
la 12.01.2011, 21:16
frumos!

Vezi toate comentariile (102)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking