Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură

Postat de diaconta in Dulciuri
27 Iul 2015 | 2724 vizualizari
Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură

Cred că în ultimul timp îmi este mai uşor să prepar o ruladă pentru desert. Si cum pe căldurile astea încercăm să folosim cât mai puţin cuptorul,aceasta este tocmai potrivită pentru că se coace foarte repede. Pentru minitarte am apelat la cojile(forme) din comerţ,pe care le-am umplut cu crema,mi-a plăcut foarte mult forma lor mică şi delicată (eu nu am forme pentru asta),dar dacă vreţi să le preparaţi în casă găsiţi reţeta aici:http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2014/05/tarte-cu-visinezmeura-si-ciocolata.html Si pentru că nu am vrut un desert cu foarte multe calorii,am folosit Green Sugar şi cremă de zmeură. O nemulţumire am avut,mi s-a părut că ouale nu s-au mixat la fel de bine cu Green Sugar ca şi cu zahăr tos,de aceea foaia de ruladă nu este prea pufoasă

Ingrediente

Ingrediente rulada:

  • 3 oua
  • 100 g Green Sugar (sau 90 g zahar tos)
  • 120 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 5 g praf de copt
  • Sare
  • 24 coji minitarte

Ingrediente crema de zmeura:

  • 400 g zmeura+ 2 linguri Green Sugar
  • 250 g mascarpone+ 1 lingura Green Sugar
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 ml smântâna pentru frisca
  • 3 foi gelatina = 5 g
  • Zeama de lamâie

Am mai folosit pentru decor 100 ml smântâna pentru frisca,zmeura si coacaze roşii

Mod de preparare

Pentru început am pregatit rulada.

Am mixat ouale cu zaharul pâna s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Am încorporat-o usor cu un tel.

La final am adaugat uleiul.

Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm,tapetata cu hârtie de copt.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.

Am scos tava si am rasturnat foaia pe alta hârtie de copt,am îndepartat hârtia pe care s-a copt,apoi am rulat-o împreuna cu hârtia.

Am lasat-o pâna s-a racit.

Am pregatit crema.

 Zmeura am amesteca-o cu zaharul,am pus pe foc sa dea un clocot,apoi am trecut-o prin sita sa-i îndepartez semintele.

Am pus-o iarasi pe fos si am mai lasat sa fiarba pâna a prins consistenta.

Am lasat-o sa se raceasca.

Când a fost usor calduta,am încalzit gelatina la microunde si am pus-o peste ea.

Se poate pune gelatina(scursa de apa) direct în zmeura sa se dizolve.

Frisca am mixat-o (eu nu am adaugat zahar) si am lasat-o deoparte.

Foile de gelatina le-am pus la hidratat în apa rece.

Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi.

Am mixat mascarponele cu zaharul(Green Sugar) si am adaugat cate-o lingura de ciocolata.Am pus apoi jeleul de zmeura si la final frisca.

Am pus crema la frigider jumatate de ora.

Am desfacut foaia de rulada,am pus crema si am rulat la loc.

Am decorat cu frisca,crema ,zmeura si coacaze roşii.

Am umplut cu crema si minitartele.

Le-am pus iarasi la frigider pâna ce s-a întarit crema si s-a putut taia.

Minitartele mi-au placut în mod deosebit,alaturi de un ceai de… zmeura bineînţeles : )))))

 Poftă bună !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

Postat de RuxyRux

Pasca fara aluat cu branza dulce si lamaie

Untul se topeste intr-un ibric si apoi se raceste brusc.( eu pun un vas cu apa rece si asez ibricul in el). Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca usor ca la o maioneza...

Citeste continuarea

Desert fursecuri de Martisor

Postat de mirela0911

Desert fursecuri de Martisor

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2015, 06:26
la 27.07.2015, 06:42
Arata asa de bine!
la 27.07.2015, 06:46
Sunt tare de efect..
la 27.07.2015, 07:05
Ce bine arata!
la 27.07.2015, 08:23
Ce frumusele sunt! De bune nici nu ma indoiesc!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking