Rulada simpla cu gem de prune

Postat de manuela22 in Prajituri
12 Ian 2015 | 4066 vizualizari
Rulada simpla cu gem de prune

Prima mea rulada a esit super bunaaaa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 liguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem de prune
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi se bat albusurile, turnand treptat zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin spuma. Se adauga galbeunusurile, pe rand, amestecand. Apoi se adauga faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Apoi se toarna aluatul obtinut in tava si se baga la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute.

Dupa expirarea timpului, se rastoarna blatul pe un prosop putin umed. Se indeparteaza hartia de copt si se mai pune inca un prosop peste blat. Se lasa deoparte timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza prosopul si se unge blatul cu gem. Se ruleaza blatul, se impacheteaza intr-o foaie de aluminiu si se baga la frigider pentru 2 ore.

Pentru decor am folosit nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada simpla cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

Postat de Valclaudia

Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare....

Citeste continuarea

Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post

Postat de ralu_ca

Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post

Iata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici. Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2015, 15:51
la 12.01.2015, 15:54
delicioasa
la 12.01.2015, 15:57
bun bun
la 12.01.2015, 15:59
Buna rulada !
la 12.01.2015, 16:02
Foarte mult imi place rulada asta simpla

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking