Ruladă umplută cu budincă de vanilie

Postat de georgiaskitchen in Prajituri
12 Mai 2014 | 2388 vizualizari
Ruladă umplută cu budincă de vanilie

Cu gândul la ceva dulce și bun pentru dieta pe care o țin, am ales rețeta de blat pentru ruladă  a Oanei Camacho, pe care am umplut-o cu budincă de vanilie.

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 ouă
  • 2 linguri tărâțe ovăz
  • 1 lingură tărâțe grâu
  • 50 ml suc cola
  • 1 esență de vanilie
  • 1 lingură îndulcitor pudră
  • 4 linguri iaurt
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1 lingură îndulcitor
  • 400 ml suc cola 0

Mod de preparare

Am separat ouăle, gălbenușurile le-am amestecat cu îndulcitorul, esența apoi am adăugat iaurtul, sucul și la final tărâțele împreună cu praful de copt. În alt vas am bătut albușurile spumă cu praful de sare și cu o lingură le-am încorporat ușor peste compoziția de gălbenușuri.

Aluatul rezultat l-am pus în tava de la aragaz, în care am pus hârtie pentru copt, și am dat totul la cuptorul gata încălzit timp de 20 de minute la foc mediu.

Când s-a copt, am scos tava afară, am lăsat blatul putin la răcit apoi l-am răsturnat pe un prosop de bucătărie, am desfăcut ușor hârtia și l-am rulat strâns. Acesta se lasă așa până se racește complet.

Între timp am trecut la prepararea budincii. Praful de budincă l-am amestecat cu îndulcitorul și 4 linguri de suc, iar restul l-am pus la fiert într-o crăticioară. Când sucul a început să fiarbă am pus amestecul pentru budincă și am amestecat până s-a îngroșat.

Puteți înlocui sucul, cu lapte 0,1%. Eu neavând în casă am folosit cola 0. Iese foarte bună si așa.

Budinca rezultată am lăsat-o la răcit, apoi am umplut blatul, l-am rulat, l-am pus în folie alimentară și l-am dat la rece. Eu l-am lăsat în frigider până a doua zi, dar sunt de ajuns și 3-4 ore.

Pentru decor am amestecat o linguriță de cacao degresată cu o lingură de îndulcitor și apă fierbinte cam 3 linguri.

Se poate consuma începând cu perioada de Croazieră, iar dacă o umpleți cu cremă de brânză și renunțați la decorul de cacao, o puteți consuma și în perioada de Atac.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă umplută cu budincă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta satinata de ciocolata

Postat de xana

Tarta satinata de ciocolata

Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin. Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de...

Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu branza

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura marmorata cu branza

Pentru inceput am pregatit compozitia de branza. Am amestecat branza cu zaharul pudra, am adaugat galbenusurile, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2014, 15:14
buna
la 12.05.2014, 15:24
la 12.05.2014, 15:26
la 12.05.2014, 15:29
la 12.05.2014, 15:29
Un desert uşor, numai bun pentru zilele astea pline de primăvară.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking