Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 3 linguri cu ulei
- esenta vanilie.
- 80 gr fulgi de ciocolata.
- Crema ciocolata
- 100 ml frisca
- ciocolata 100 gr
- esenta rom
- visine/cirese dulceata 2-3 linguri.
- 2 banane
- Decor:
- frisca
- ciocolata
Mod de preparare
Blatul- se separa galbenusurile de albusuri care se mixeaza spuma cu putina sare, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta, pana devin spuma. Se adauga faina si se incorporeaza treptat si fulgi de ciocolata, dupa care se adauga albusurile spuma, de jos in sus, amestecand in mod delicat, obtinand o compozitie lejera. Se toarna totul intr-o tava patrata, tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la 180° C, pana cand se rumeneste. Se scoate, se lasa la racit, intr-un prosop, se ruleaza usor.
Crema:pe baie de aburi se topeste ciocolata in 50 ml frisca lichida, se lasa la racit, restul de frisca se mixeaza bine, se adauga dulceata si ciocolata racita bine, se amesteca totul.
Peste blatul racit, se intinde un strat de crema intins bine, se pun pe margine cele doua banane, curatate, se rotoleaza bine, se stringe bine si se lasa la rece.
Dupa cateva ore in care a stat la frigider, se decoreaza dupa gust si bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-tort" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|