Rulade de vițel cu sos de rosii

Postat de ctlina in Vita
16 Feb 2015 | 3938 vizualizari
Rulade de vițel cu sos de rosii

"Paupiettes de veau" = "Mici escaloape" de vitel pe care le batem subtirele, pe urma le umplem cu o "farsa" gustoasa din carne de porc, tocata bine si amestecata cu mirodenii si calita in putin unt. Le legam cu o sforicica si le gatim.

Ingrediente

  • 4 rulade de vitel (facute acasa cu carne de vitel si carne tocata sau de la măcelar)
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mic borcan cu sos de roșii ( sos facut de casă in cazul meu sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
  • 2 lingurite de bulion concentrat
  • 1 pahar de apa calda (sau de vin alb)
  • 1 lingurita de zahar (pentru a atenua aciditatea)
  • ulei de măsline sau margarina
  • sare, piper, ierburi

Mod de preparare

Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. 

Se pun condimentele (sare, piper).  Odată rumenite, se adauga ceapa si usturoiul in tigaie.

Când ceapa și usturoiul sunt bine rumenite, se adauga sosul de rosii, bulionul și paharul de apă. Se asezoneaza din nou (sare, piper, ierburi). 

Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute.

10 minute înainte se scot și se taie în jumătate.

Se scoate sforicica. Gatiti-le inca timp de 10-15 minute în sosul de roșii.

Serviti  cu piure de cartofi (reteta aici  ) sau cu orez (reteta aici).   Poftă Bună !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade de vițel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Postat de privatelaura

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Spalam carnea, o taiem cuburi.  Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline.  Curatam...

Citeste continuarea

Kefta – chiftele marocane (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Kefta – chiftele marocane (reteta video)

Intr-un bol incapator punem carnea tocata de vita, adaugam ceapa tocata marunt, uleiul de masline, patrunjelul tocat si condimentele (mix de condimente pentru vita, condimente berbere, curcuma si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2015, 18:48
la 16.02.2015, 19:06
Mersi
la 16.02.2015, 21:51
Super!
la 17.02.2015, 07:37
Bune!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking