Rulade de vițel cu sos de rosii

Postat de ctlina in Vita
16 Feb 2015 | 3907 vizualizari
Rulade de vițel cu sos de rosii

"Paupiettes de veau" = "Mici escaloape" de vitel pe care le batem subtirele, pe urma le umplem cu o "farsa" gustoasa din carne de porc, tocata bine si amestecata cu mirodenii si calita in putin unt. Le legam cu o sforicica si le gatim.

Ingrediente

  • 4 rulade de vitel (facute acasa cu carne de vitel si carne tocata sau de la măcelar)
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mic borcan cu sos de roșii ( sos facut de casă in cazul meu sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
  • 2 lingurite de bulion concentrat
  • 1 pahar de apa calda (sau de vin alb)
  • 1 lingurita de zahar (pentru a atenua aciditatea)
  • ulei de măsline sau margarina
  • sare, piper, ierburi

Mod de preparare

Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. 

Se pun condimentele (sare, piper).  Odată rumenite, se adauga ceapa si usturoiul in tigaie.

Când ceapa și usturoiul sunt bine rumenite, se adauga sosul de rosii, bulionul și paharul de apă. Se asezoneaza din nou (sare, piper, ierburi). 

Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute.

10 minute înainte se scot și se taie în jumătate.

Se scoate sforicica. Gatiti-le inca timp de 10-15 minute în sosul de roșii.

Serviti  cu piure de cartofi (reteta aici  ) sau cu orez (reteta aici).   Poftă Bună !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade de vițel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de vitel

Postat de Nadyne

Tocanita de vitel

 Carnea de vitel se spala si se taie bucati mai mici.  Ceapa curatata si spalata se taie pestisori.   Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii nu...

Citeste continuarea

Muschi de vita marinat la gratar

Postat de mihaelar63

Muschi de vita marinat la gratar

Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime. Curatati si tocati marunt usturoiul. Se  sacondimenteaza carnea cu sare si piper. Se pun feliile de vita intr-un bol si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2015, 18:48
la 16.02.2015, 19:06
Mersi
la 16.02.2015, 21:51
Super!
la 17.02.2015, 07:37
Bune!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking