Ingrediente
- 4 rulade de vitel (facute acasa cu carne de vitel si carne tocata sau de la măcelar)
- 1 ceapă
- 1 catel de usturoi
- 1 mic borcan cu sos de roșii ( sos facut de casă in cazul meu sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
- 2 lingurite de bulion concentrat
- 1 pahar de apa calda (sau de vin alb)
- 1 lingurita de zahar (pentru a atenua aciditatea)
- ulei de măsline sau margarina
- sare, piper, ierburi
Mod de preparare
Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.
Se pun condimentele (sare, piper). Odată rumenite, se adauga ceapa si usturoiul in tigaie.
Când ceapa și usturoiul sunt bine rumenite, se adauga sosul de rosii, bulionul și paharul de apă. Se asezoneaza din nou (sare, piper, ierburi).
Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute.
10 minute înainte se scot și se taie în jumătate.
Se scoate sforicica. Gatiti-le inca timp de 10-15 minute în sosul de roșii.
Serviti cu piure de cartofi (reteta aici ) sau cu orez (reteta aici). Poftă Bună !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade de vițel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|