Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot

Postat de rocsi_1612 in Slow Cooker
19 Mar 2016 | 5387 vizualizari
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot

Aromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 250 gr faina
    • 160 ml apa minerala
    • 3 linguri zahar
    • 3,5 gr drojdie uscata
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 3 linguri ulei
    Pentru umplutura:
    • 120 gr nuca macinata
    • 1 lingura cacao
    • 1 linguri zahar
    • 2 linguri dulceata de visine
    • 2 linguri stafide
    • 1 lingura coaja de portocala confiata
    • 4-5 linguri lapte de soia cald
    • 2 lingurite esenta de rom
    Pentru sirop:
    • 2 linguri zahar
    • 4-5 linguri apa
    • in plus, zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura.
Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul, il lasam o ora la dospit, intr-un loc ferit de curent.
Umplutura:
Stafidele le punem intr-o cana cu apa calda si putin rom pentru 10 minute, apoi le scurgem bine.
Intr-un bol amestecam nuca cu zaharul si cacaoa.
Adaugam stafidele, dulceata de visine, coaja de portocala confiata si esenta de rom.
La final, punem putin lapte de soia caldut, cat sa obtinem o consistenta cremoasa a umpluturei.
Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.
Intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara si subtire.
Punem umplutura, o intindem cu o paleta pe toata suprafata aluatului.
Incepem si rulam dintr-un capat, apoi il rasucim dandu-i forma de melc.

In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital punem hartie de copt si asezam ruloul.
Il acoperim cu capac, il conectam la curent.
Setam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital pe modul Low si un timp de 2 ore, apoi setam modul Hight si un timp de 30 de minute.
Cand este gata deconectam aparatul de la curent.
Intr-o cratita, punem apa cu cele 2 linguri de zahar, le transferam pe foc pana se topeste zaharul.
Cu acest sirop ungem ruloul cald si il tinem acoperit pana se raceste.

Cand este rece, il pudram cu zahar si servim!
Pentru cei care vor sa il faca intr-un cuptor normal:
Asezati ruloul intr-o tavata rotunda tapetata cu hartie de copt.
Il lasati sa dospeasca 15 minute, apoi il introduceti in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand prinde o crusta rumena deasupra, il scoateti din cuptor si il ungeti bine cu sirop.
Il acoperiti cu un prosop gros, il lasati sa se raceasca si il pudrati cu zahar.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita cu ghebe si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de rocsi_1612

Tocanita cu ghebe si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Ghebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt. Ciupercile le scurgem de zeama, le...

Citeste continuarea

Cotlet de porc aromat la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital

Postat de miha

Cotlet de porc aromat la slow cooker Crock-Pot 4,7 l Digital

Pune condimentele pe o bucata de hartie de copt sau folie de aluminiu si amesteca-le. Leaga bucata de cotlet cu ata alimentara pentru a-i da o forma frumoasa. Unge carnea cu putin ulei, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2016, 19:50
ce bine arata
la 19.03.2016, 19:52
Multumesc Lau
la 19.03.2016, 19:52
Tare bine arata!
la 19.03.2016, 19:52
Wow ce fain
la 19.03.2016, 19:52
Saru-mana, Licurici

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking