Rulouri crocante din castraveti pentru iarna

Postat de panacris in Conserve
13 Aug 2020 | 4385 vizualizari
Rulouri crocante din castraveti pentru iarna

Nu, n-am inventat eu rețeta! Navigând printre rețete de castraveți, mi-a apărut această minunată și provocatoare rețetă : https://retete-usoare.info/rulouri-crocante-din-castraveti-pentru-iarna-toti-vor-cere-reteta/ . N-am rezistat, așa că citit și preparat! O nouă rețetă din seria cine n-are de lucru își face, am migălit câteva rulouri.   În sine rețeta e tare simplă și ieftină, doar cu răbdarea trebuie să stați bine!

Ingrediente

  • Castraveți cu lungimea de 10-12 cm cca. 12 bucăți,
  • Ardei kapia roșu cca. 2 bucăți,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Semințe de muștar lingură,
  • Semințe și bețe de mărar,
  • Boabe de ienibahar, câte o boabă pentru fiecare borcan,
  • Boabe de ienupăr, câte o boabă pentru fiecare borcan.
  • Pentru marinadă:
  • Apă 1000 ml,
  • Sare neiodată 1 lingură,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Oțet de vin 9% 50 ml.

Mod de preparare

Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume.

Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și cartofii pai.

Se așează câte un ardei pai, pe felia de castravete și se rulează ușor, ce se așează initial într-un vas, până se formează toate rulourile.

Pentru un borcan de 250-300 ml aveți nevoie cca. 3-4 castraveți și ½ ardei kapia.

Pe fundul borcanului așezați câte un cățel de usturoi feliat, semințe de mărar și muștar. Începeți să umpleți borcanul, așezând rulourile, unul lângă altul strâns (ideal ar fi ca borcanul să aibă gura largă!), apoi se adaugă boaba de ienibahar și ienupăr, bețele de mărar, astfel încât să sigileze rulorile.

Între timp se pune la fiert amestecul de apă, oțet, sare și zahăr, după ce clocotește, se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute.

Marinada se toarnă peste rulorile de castraveți din borcane, se lasă cca. 5 minute, până ce se așează bine marinada, între legume, apoi se închid ermetic borcanele cu capace sterilizate, apoi se pun cu fundul în sus, într-un vas căptușit cu prosoape de bucătărie, textile, se acoperă și se lasă la dunst cald până a doua zi.

Apoi se depozitează în cămara la răcoare cca. 1 lună până se savurează împreună cu oameni dragi la mese de sărbătoare.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri crocante din castraveti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de gogonele verzi la borcan

Postat de Ksenya

Salata de gogonele verzi la borcan

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si,...

Citeste continuarea

Jeleu (peltea) de mere

Postat de sufletista

Jeleu (peltea) de mere

Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna. Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2020, 19:08
Foarte faine! Tre sa vin sa gust, am zis )))
la 13.08.2020, 19:15
Vă așteptăm cu drag Laura!
la 13.08.2020, 19:27
Ce le-ai mai alintat, cu dantele și în borcănele drăguțe...!
la 13.08.2020, 19:53
la 13.08.2020, 19:56
Rodica, sunt in CO și am timp de migăleli!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking