Rulouri cu branza sarata si smantana

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
8 Feb 2012 | 5830 vizualizari
Rulouri cu branza sarata si smantana

Sunt minunate dimineata la micul dejun, atat calde cat si reci, acompaniate de un pahar cu lapte sau de ce nu o cana cu ceai.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g telemea de oaie
  • 200 g smantana
  • un galbenus
  • marar
  • ulei

Mod de preparare

Foile de placinta se lasa la dezghetat.Intre timp se faramiteaza branza cu ajutorul unei furculite (eu am ales varianta asta) sau se rade si se amesteca cu smantana si mararul. Este de preferat sa folosim marar verde dar eu nu am avut in casa decat uscat asa ca pe acesta l-am folosit. Cand foitajul este dezghetat se intinde o foaie de placinta pe care o ungem cu unt sau ulei  si tot asa pana la ultima foaie. Asezam foile una peste alta (cate 4 la numar) si la unul din capete punem cateva linguri generoase din compozitia de mai sus.

Rulam si asezam rulourile intr-o tava pe care o ungem cu putin ulei si o tapetam  cu hartie de copt. Batem bine un galbenusi si ungem fiecare rulou in parte. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca frumos dupa care scoatem din cuptor si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu branza sarata si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinte cu branza sarata

Postat de sufletista

Aperitiv placinte cu branza sarata

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de mirela0911

Aperitiv spirale cu branza si masline

Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 18:31
vailei ce bunnnnnnnnnnnnnnnnn,mor de pofta aicilica!!!
la 08.02.2012, 18:34
cate bucati sa trimit spre tine Azizule?.............puuuuuuuuuuuuuuuuup!
la 08.02.2012, 18:40
ce pofta mi sa facut,arata super delicios
la 08.02.2012, 18:40
ei asa da demult nu am mai vazut
la 08.02.2012, 18:45

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking