Rulouri cu crema de branza si crema de pate

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
16 Ian 2015 | 7827 vizualizari
Rulouri cu crema de branza si crema de pate

Este o gustare atat de buna, poate fi facuta in fel si chip, potrivita atat pentru mese festive dar si de luat la pachet. Chiar vi le recomand!!!

Ingrediente

  • Pentru rulouri:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 150-200 ml lapte
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns + chimen si mac
  • Crema de branza:
  • 300 gr crema de branza
  • 4 crengute marar verde
  • 3-4 bucati de gogosar in otet
  • sare
  • piper
  • un varf de lingurita busuioc uscat
  • Crema de pate:
  • 1 pate 200 gr
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rulourile: Untul il topim. Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut. Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana. Adaugam oul si untul topit. Incepem sa turnam lapte, cate putin, framantam, pana aluatul devine omogen si elastic. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30-40 de minute.

Dupa acest timp, impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, sa fie subtirica, apoi cu un rulou zimtat taiem fasii subtiri. Luam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat, dar nu pana la capete, ca sa le putem scoate. Eu am avut si forme mai mari si am pus aluat pana la jumatate, ca sa fie toate de aceeasi dimensiune. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rulourile, le ungem cu ou batut si presaram mac si chimen. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.

Cand sunt gata, le scoatem de pe forme, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim pana se racesc complet. Din acest aluat mi-au iesit 25 de bucati, asa ca am copt doua tavi.

Crema de branza: Mararul se spala, indepartam coditele si il tocam marunt. Gogosarii muratii ii taiem cubulete mici. Intr-un bol punem crema de branza, mararul, gogosarii, busuiocul, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine.

Crema de pate: Castravetii muratii ii tocam maruntel. Pateul il frecam bine cu untul, adaugam castravetii, sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au racit rulourile, cu ajutorul unui pos le umplem.

Le dam la rece putin apoi sunt numai bune de servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de branza si crema de pate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Postat de simona72

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana.  Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2015, 21:13
foarte frumoase rulourile.
la 16.01.2015, 21:23
Bravo Rocsi . mi-ar place sa stai aproape sa-mi trimiti si mie . de umplut le umplu eu
la 16.01.2015, 21:31
Multumesc Medi
la 16.01.2015, 21:32
Mihaela sa stii ca mi-ar placea sa am pe cineva de pe site aproape, sa ne intalnim, sa deguste din ce fac..Ar fi o placere
la 16.01.2015, 21:38
Frumoase tare!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking