Rulouri cu fineti

Postat de GeorgianaGrigorescu in Dulciuri
9 Oct 2016 | 3580 vizualizari
Rulouri cu fineti

Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • un plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata fineti
  • un ou pentru uns

Mod de preparare

Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand.

Peste faina am adaugat laptele, ouale, praful de sare si am amestecat cu faina. Am adaugat si untul topit si am completat cu faina pentru a obtine un aluat nu foarte tare. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am intins jumatate de aluat intr-o foaie de aproximativ un cm grosime. Am distribuit  fineti peste aluatul intins si am rulat. Am taiat aluatul rulat in bucati  pe care le-am asezat intr-o tava cu hartie de copt.

Am procedat similar si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat rulorile sa mai creasca 15 minute, apoi le-am uns cu ou batut si le-am introdus in cuptorul incins. Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit usor.

Foarte bune si calde si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Se mixează untura cu: zahărul tos, sarea, vanilia, ouăle, smântâna și esența de rom. Separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaua, până ce se uniformizează...

Citeste continuarea

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2016, 17:00
Delicioase !!!
la 09.10.2016, 17:07
bune!
la 09.10.2016, 17:32
Imi plac!
la 09.10.2016, 18:13
ce harnica esti ,tare bune
la 09.10.2016, 18:38
Delicioase

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking