Rulouri cu leurda si telemea

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2015 | 3596 vizualizari
Rulouri cu leurda si telemea

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Retetecalamama

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura
  • 1 legatura leurda
  • 100 g telemea
  • 100 g masline
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluat

Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si incepem sa framantam pana ce il omgeniza dupa care adaugam treptat untul ramas si framantam un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim cu prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura

Spalam leurda, o scurgem bine de apa si o tocam.

Intr-o tigaie aduagam 1 lingura unt si calim leurda cca 2 minute, lasam sa se raceasca.

Maslinele le taiem in felii si dam branza prin razatoare.

Intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara, stropim cu putin unt in care am calit leurda.

Adaugam branza rasa, leurda si maslinele, rulam aluatul si taiem bucati.

Asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,acoperim si lasam cca inca 15 minute la dospit.

Ungem cu oul desfacut cu putin lapte.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu leurda si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri cu branza si leurda

Postat de sufletista

Rulouri cu branza si leurda

Sosul de rosii -intr-o tigaie adaugam usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca pana devine transparenta,adaugam rosiile tocate impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2015, 09:18
arata tare bine , si trebuie sa fie aromate
la 17.04.2015, 09:19
Bune!
la 17.04.2015, 09:21
Ooo, ce bune trebuie sa fie!
la 17.04.2015, 09:23
multumesc
la 17.04.2015, 09:29
Imi place mult ideea! Trebuie sa ajung la piata pt leurda!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking