Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

Postat de Adinuta in Peste
14 Dec 2009 | 10155 vizualizari

Am spus de curand pe forum ca exista un cuvant pe care mi-ar placea sa il aud cand cineva mananca ceva gatit de mine. Ei bine, l-am auzit! Si a meritat :) Stiu ca nu e prea modest sa iti lauzi propriile creatii, dar de data asta m-am intrecut pe mine, m-am autoimpresionat chiar! Aveam in congelator cam 200 grame file de somon si vreo 400 de Pollock de Alaska (nu stiu daca se gaseste la noi, e un peste alb, cu un gust nu foarte pronuntat, dar mai aromat ca Panga-care mie mi se pare cam fad, insa la acelasi pret... daca la noi nu se gaseste, poate fi inlocuit cu alt peste alb, care sa aiba cat de cat aroma). Asa, acum eu zic cantitatile cum era congelat, ca dezghetat, era mult mai usurel :)) Si nu stiam ce sa fac cu pestele asta, mai ales ca bucata de somon era cam mica. Asa ca am bagat nasul la racoare, adica in frigider si am scos de acolo o jumatate de ardel, niste cascaval Gouda feliat si mustar mexican Kamis. Despre mustar precizez de care am folosit exact, pentru ca mi s-a parut excelent. In primul rand e cu boabe intregi, ceea ce nici nu se compara cu mustarul pasta... e foarte bun! mai ales cum pocnesc usor bobitele in gura si e asa fin si aromat. La noi s-ar putea sa nu fie mexican inca, pentru ca abia a aparut aici (kamis e comp. poloneza), dar au mustar frantuzesc boabe. Stiu ca nu e acelasi lucru, dar ma gandesc ca ar fi si asta ok, eventual amestecat cu un pic de praf de ardei cayenne. Si cu aceste ingrediente insirate pe masa, mi-a venit ideea sa fac niste rulouri, unse de un strat generos de mustar boabe. Au iesit atat de gustoase, incat m-am convins ca cele mai bune retete imi ies cand le fac in joaca si cu chef de experimentat! Combinatia de peste alb si somon, completat de cascaval topit, gust de boabe de mustar la exterior si miez dulce de ardel la interior, totul pe un pat de frunzulite verzi de spanac stropite cu lamaie... ca o poezie de arome :D ma cam intrec, nu?! dar nu ma pot abtine, hehe! Sper sa va placa cel putin la fel de mult ca noua!

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 15.12.2009, 09:36
10 pentru reteta, FB pentru cugetari!
la 15.12.2009, 14:03
la 15.12.2009, 19:21
Premiul I cu coronita pentru reteta asta! imi place cum arata!
la 16.12.2009, 15:20
multumesc, Liana!
la 16.12.2009, 15:34
am ramas fara cuvinte..ca salivam din greu!
arata senzational!
la 21.12.2009, 13:48
fluturas, multumesc!
la 05.02.2010, 22:23
favorita ,toata stima si respectul ,, acum am descoperit reteta , ar trebuii sa-ti inchipui ca sunt intr-o stare de admiratie , ma holbez la reteta , cu gura cascata , in acelasi timp ...
la 08.02.2011, 10:16

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking