Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

Postat de Adinuta in Peste
14 Dec 2009 | 10138 vizualizari
Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

Am spus de curand pe forum ca exista un cuvant pe care mi-ar placea sa il aud cand cineva mananca ceva gatit de mine. Ei bine, l-am auzit! Si a meritat :) Stiu ca nu e prea modest sa iti lauzi propriile creatii, dar de data asta m-am intrecut pe mine, m-am autoimpresionat chiar! Aveam in congelator cam 200 grame file de somon si vreo 400 de Pollock de Alaska (nu stiu daca se gaseste la noi, e un peste alb, cu un gust nu foarte pronuntat, dar mai aromat ca Panga-care mie mi se pare cam fad, insa la acelasi pret... daca la noi nu se gaseste, poate fi inlocuit cu alt peste alb, care sa aiba cat de cat aroma). Asa, acum eu zic cantitatile cum era congelat, ca dezghetat, era mult mai usurel :)) Si nu stiam ce sa fac cu pestele asta, mai ales ca bucata de somon era cam mica. Asa ca am bagat nasul la racoare, adica in frigider si am scos de acolo o jumatate de ardel, niste cascaval Gouda feliat si mustar mexican Kamis. Despre mustar precizez de care am folosit exact, pentru ca mi s-a parut excelent. In primul rand e cu boabe intregi, ceea ce nici nu se compara cu mustarul pasta... e foarte bun! mai ales cum pocnesc usor bobitele in gura si e asa fin si aromat. La noi s-ar putea sa nu fie mexican inca, pentru ca abia a aparut aici (kamis e comp. poloneza), dar au mustar frantuzesc boabe. Stiu ca nu e acelasi lucru, dar ma gandesc ca ar fi si asta ok, eventual amestecat cu un pic de praf de ardei cayenne. Si cu aceste ingrediente insirate pe masa, mi-a venit ideea sa fac niste rulouri, unse de un strat generos de mustar boabe. Au iesit atat de gustoase, incat m-am convins ca cele mai bune retete imi ies cand le fac in joaca si cu chef de experimentat! Combinatia de peste alb si somon, completat de cascaval topit, gust de boabe de mustar la exterior si miez dulce de ardel la interior, totul pe un pat de frunzulite verzi de spanac stropite cu lamaie... ca o poezie de arome :D ma cam intrec, nu?! dar nu ma pot abtine, hehe! Sper sa va placa cel putin la fel de mult ca noua!

Ingrediente

  • 200 grame sfile somon
  • 500 grame file Pollock de Alaska sau alt peste alb (eu aveam doar 400 grame si asta congelat, ar fi mers mai mult, sa-mi iasa mai multe rulouri pentru ca mi-au ramas niste bucatele de somon)
  • jumatate de ardel rosu
  • cascaval feliat (cate fasii intra pe fiecare rulou)
  • mustar mexican boabe Kamis
  • sare
  • piper
  • spanac verde
  • lamaie

Mod de preparare

Pasul 1: Am clatit fileurile sub jet de apa rece. Pestele alb l-am taiat fasii, iar somonul l-am taiat bucatele lunguiete, potrivite pentru a fi rulate in interiorul fasiei de peste alb. La fel am taiat si ardelul. Feliile de branza le-am rupt cam de dimensiunea fileurilor de peste alb.

Pasul 2: Am presarat sare si piper peste peste. Apoi pe fiecare fasie de peste alb am pus fasie de cascaval. La unul din capete, peste cascaval, am pus o bucatica de somon si o fasiuta de ardel si am rulat. Ar fi mers prins cu o scobitoare, dar nu am avut. Si am rulat toate fasiile de peste alb. Somon mi-a mai ramas un pic. Apoi am uns rulourile pe dinafara cu un strat de mustar boabe si le-am asezat intr-un vas yena, uns cu putin ulei. Pe margine am pus restul de somon si ardel. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptoul incins la treapta 4, pentru 20 minute. Apoi am scos folia si am mai lasat 10 minute.

Pasul 3: Pe fiecare farfurie am pus frunzulite de spanac (spalate si zvantate inainte) si am presarat pe ele putina sare, apoi le-am stropit cu zeama de lamaie. (Aceste ingrediente nu apar in poze pentru ca ideea cu spanacul mi-a venit mai tarziu si de entuziasmata ce eram, am uitat sa fac si poza). Peste spanac am pus sos de la pestele gatit (lasa destul de mult lichid, dar e foarte bun la gust, cu boabe de mustar plutind in el). Am adaugat rulourile de peste (un pic s-au cam desfacut ca nu le-am prins cu scobitori) si bucatelele de somon si ardel. Am mai pus cate o feliuta de lamaie si o crenguta de cimbru.

Pestele a fost foarte fraged, s-a topit in gura...si s-a terminat cam repede...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Postat de AlexTeacher

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Intindeti feliile de peste afumat pe un tocator; Adaugati peste acestea crochete de paine prajita unse in prealabil cu crema de branza cu ciuperci, frunzele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2009, 08:02
vai adinuta chiar arata super, si nu cred ca te-ai intrecut pe tine pentru ca poti mult,important e sa indraznim fiecare sa fim curajosi si sa ne jucam cu mancarea, o combinatie interesanta si savuroasa, aromata,de asta pot spune genial ai combinat elemente ce-ti plac si rezultatul a fost surprinzator
la 14.12.2009, 10:37
merita facut
la 14.12.2009, 11:03
la 14.12.2009, 11:24
daca e peste imi place orice combinatie. Bravo Adina, te-ai intrecut pe tine cu reteta asta.
la 14.12.2009, 11:31
multumesc, fetelor eu am fost foarte incantata de rezultat!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking