Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

Postat de Adinuta in Peste
14 Dec 2009 | 10169 vizualizari

Am spus de curand pe forum ca exista un cuvant pe care mi-ar placea sa il aud cand cineva mananca ceva gatit de mine. Ei bine, l-am auzit! Si a meritat :) Stiu ca nu e prea modest sa iti lauzi propriile creatii, dar de data asta m-am intrecut pe mine, m-am autoimpresionat chiar! Aveam in congelator cam 200 grame file de somon si vreo 400 de Pollock de Alaska (nu stiu daca se gaseste la noi, e un peste alb, cu un gust nu foarte pronuntat, dar mai aromat ca Panga-care mie mi se pare cam fad, insa la acelasi pret... daca la noi nu se gaseste, poate fi inlocuit cu alt peste alb, care sa aiba cat de cat aroma). Asa, acum eu zic cantitatile cum era congelat, ca dezghetat, era mult mai usurel :)) Si nu stiam ce sa fac cu pestele asta, mai ales ca bucata de somon era cam mica. Asa ca am bagat nasul la racoare, adica in frigider si am scos de acolo o jumatate de ardel, niste cascaval Gouda feliat si mustar mexican Kamis. Despre mustar precizez de care am folosit exact, pentru ca mi s-a parut excelent. In primul rand e cu boabe intregi, ceea ce nici nu se compara cu mustarul pasta... e foarte bun! mai ales cum pocnesc usor bobitele in gura si e asa fin si aromat. La noi s-ar putea sa nu fie mexican inca, pentru ca abia a aparut aici (kamis e comp. poloneza), dar au mustar frantuzesc boabe. Stiu ca nu e acelasi lucru, dar ma gandesc ca ar fi si asta ok, eventual amestecat cu un pic de praf de ardei cayenne. Si cu aceste ingrediente insirate pe masa, mi-a venit ideea sa fac niste rulouri, unse de un strat generos de mustar boabe. Au iesit atat de gustoase, incat m-am convins ca cele mai bune retete imi ies cand le fac in joaca si cu chef de experimentat! Combinatia de peste alb si somon, completat de cascaval topit, gust de boabe de mustar la exterior si miez dulce de ardel la interior, totul pe un pat de frunzulite verzi de spanac stropite cu lamaie... ca o poezie de arome :D ma cam intrec, nu?! dar nu ma pot abtine, hehe! Sper sa va placa cel putin la fel de mult ca noua!

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 14.12.2009, 08:02
vai adinuta chiar arata super, si nu cred ca te-ai intrecut pe tine pentru ca poti mult,important e sa indraznim fiecare sa fim curajosi si sa ne jucam cu mancarea, o combinatie interesanta si savuroasa, aromata,de asta pot spune genial ai combinat elemente ce-ti plac si rezultatul a fost surprinzator
la 14.12.2009, 10:37
merita facut
la 14.12.2009, 11:03
la 14.12.2009, 11:24
daca e peste imi place orice combinatie. Bravo Adina, te-ai intrecut pe tine cu reteta asta.
la 14.12.2009, 11:31
multumesc, fetelor eu am fost foarte incantata de rezultat!
la 14.12.2009, 11:31
Brie ai dreptate, cand prinzi un pic de curaj, totul este posibil
la 14.12.2009, 11:35
Miha, Brie zice ca nu m-am intrecut inteleg ca intrecutul meu e pe undeva la mijloc... sa vad unde ajung in cursa asta Adinuta contra Adinuta
la 14.12.2009, 12:39
Super, Adinuta! si eu fac la fel, deschid frigiderul si imi vin ideile pe moment, imi place sa inventez! Bravo!! Arata suuuper!
la 14.12.2009, 16:04
Tocmai am luat si eu ieri un kg de file de pollock de Alaska.
Nu-mi place mustarul boabe, trebuie sa recunosc .
Felicitari pentru reusita!
la 14.12.2009, 16:30
PapaBun, nu-ti place mustarul boabe? dar e si mexican, un pic picant, aprins la culoare si are gust subtil asa eu nu stiu unde am gasit in somnolenta mea aseara ca s-ar traduce "polac" pestele asta de Alaska vad ca nu mai gasesc. Multumesc pentru felicitari si astept sa dai drumul la site
la 14.12.2009, 18:31
adinuta ,eu imi cer scuze eu nu cunosc limitele tale, insa ce am vrut sa spun e sa indraznesti sa poti mai mult, felicitari inca o data
la 14.12.2009, 18:57
Brie, nu-ti cere scuze deloc esti o dulce! stiu exact ce ai vrut sa spui ... eu mai mult o tachinam pe miha in gluma si ma ironizam pe mine Serios vorbind, cele mai multe limite ni le punem noi insine cand ne credem incapabili de a face ceva fara a incerca, sau cand renuntam la lupta prea usor. Totodata cred ca e important ca mereu sa vrem sa fim mai buni, sa nu consideram ca am ajuns intr-un punct final. La urma urmei, cineva spunea ca si noi suntem facuti din acelasi praf de stele din care s-a nascut Universul. Daca gandesti asa, cata energie si frumusete se ascunde in noi si asteapta sa zburde libera, sa se manifeste ... cred ca am cam deviat un pic dar cred ca intelegi unde bat
la 14.12.2009, 20:01
la 14.12.2009, 21:38
tre sa fac neaparat ... extraordinar. si mie tot mustarul kamis imi place. am in casa si clasic si cu boabe ... immmm
la 14.12.2009, 22:39

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking