Rulouri de pui cu sos de ciuperci

Postat de xana in Pui
3 Mai 2018 | 5375 vizualizari
Rulouri de pui cu sos de ciuperci

Ingrediente

  • Pentru rulouri:
  • 3 bucati piept de pui
  • 3 felii subtiri de sunca
  • 6 felii subtiri de cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 de lingurita paprika
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 100 gr ciuperci din conserva (proaspete ar fi fost si mai bun)
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 160 ml lapte
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • ceapa verde(optional)

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri.

Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o lingura de ulei de masline si ungem cu aceasta feliile de pui pe ambele parti. Taiem al doilea catel de usturoi felii si il amestecam cu sucul de lamaie, oregano si o lingura de ulei de masline.

Suprapunem cate 2 felii de piept de pui pentru a obtine o suprafata mai mare peste care asezam cate o felie de sunca si doua de cascaval. Rulam cu grija si prindem capetele si mijlocul cu scobitori.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline rumenim rulourile pe toate partile. Le punem apoi intr-o tava si le ungem cu putin din amestecul de oregano apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200º C, pentru 15 minute. Cam pe la jumatatea timpului le mai ungem o data cu amestecul de oregano.

Intre timp pregatim sosul punand pe foc o craticioara cu fundul gros impreuna cu o lingura de ulei de masline si ciupercile feliate. Le calim putin, apoi adaugam un catel de usturoi taiat marunt si mai lasam cateva secunde la calit. Punem apoi margarina, iar cand incepe sa se topeasca adaugam faina. Amestecam bine timp de un minut cu ajutorul unui tel pentru ca faina sa nu formeze cocoloase si sa se omogenizeze cu margarina dupa care adaugam laptele si amestecam in continuare. Punem sare si piper dupa gust si lasam pe foc timp de 2-3 minute pana sosul se ingroasa, dar nu mult. Daca sosul este prea gros, se mai adauga lapte.

Scoatem rulourile pe farfuria de servit si le acoperim cu sosul de ciuperci si ceapa verde taiata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

Postat de rocsi_1612

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

Rulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o...

Citeste continuarea

Spring rolls (Thai style)

Postat de gabrielacuisine

Spring rolls (Thai style)

Inainte de a ne pregati umplutura de legume si carne, scoatem foitele de spring rolls din congelator. Se dezgheata foitele de spring rolls cu cel putin1 ora inainte. In reteta mea scrie ca se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2018, 17:47
la 03.05.2018, 18:24
Ce delicatesă...!
la 03.05.2018, 18:48
Yammy
la 03.05.2018, 18:55
la 03.05.2018, 19:47

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking