Rulouri de vinete umplute gratinate

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2016 | 2934 vizualizari
Rulouri de vinete umplute gratinate

Cu legume si parmezan....in sos de rosii si busuioc...o mancare incredibil de satisfacatoare, hranitoare, din bucataria mea ovo-lacto-vegetariana.

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare alba
  • 100 ml apa(sau vin dulce, demidulce)
  • o cana de sos de rosii( Passata rustica de la Cirio)
  • 9 linguri ulei de masline
  • 1 cana de parmezan
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2 linguri iaurt grecesc( pline)
  • 2 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 1/2 legatura de marar
  • un dovlecel mic
  • 2 cuburi de branza telemea( cremoasa) in jur de 30 sau 40 gr.
  • sare dupa gust
  • piper
  • o mana de frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Vinetele se spala, se curata de coaja si se feliaza pe lung in felii cat mai subtiri.

Se pune o foaie de copt pe tava intinsa de cuptor, se asaza feliile de vinete, se presara cu sare si se ung cu ulei( 3 linguri), apoi se coc 15 minute sau pana se inmoaie. Cand timpul s-a scurs, se scoate tava si se lasa la racit.

Cat vinetele stau la cuptor, se prepara sosul; ceapa se caleste usor inabusit, presarata cu sare, in 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri apa...se tine pe foc mic pana se inmoaie  bine(cateva minute, se adauga pasta de rosii, 100 ml apa, se lasa sa dea un clocot, se potriveste gustul de zahar, sare si piper si se adauga busiocul tocat. se da sosul deoparte.

Legumele pentru umplutura, se toaca( ceapa), ardeiul, , se razuie morcovul, dovlecelul, se pun in tigaie in 3 linguri ulei de masline si se calesc usor, se pune si mararul. Cand s-au inmuiat, se trage vasul deoparte, se adauga ouale batute cu iaurt si se amesteca. Se pune parmezanul, branza si se omogenizeaza.

Pe fiecare  fasie de vanata, se pun o lingurita din umplutura, se ruleaza si se asaza in tava de Jena( forma). Peste rulouri se toarna sosul, se adauga parmezan si se gratineaza la cuptor, eu am tinut vasul in jur de 40 -45 de minute.

Simtiti-va liberi sa va mai adaugati parmezan in farfurie...delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete umplute gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chifteluţe cu susan

Postat de Dya

Chifteluţe cu susan

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2016, 21:10
Ce bine suna mancarea ta! Bun tot ce ai pus acolo!
la 09.05.2016, 21:10
Ce bunătate ai făcuuuuuut!
la 09.05.2016, 21:11
ce faune
la 09.05.2016, 21:12
Cu siguranta mi-ar placea o astfel de combinatie!
la 09.05.2016, 21:16

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking