"Sahlab"

Postat de Mihaela11_jo in Bauturi
26 Oct 2012 | 6422 vizualizari

“Sahlab” sau “salep” este o faina obtinuta din tuberculii uscati ai orhideelor Orchis mascula si Orchis militaris . Acesti tuberculi contin o substanta asemanatoare amidonului folosita la prepararea unor bauturi si deserturi in lumea araba, Turcia,Grecia,dar si in Anglia secolelor al 17-lea si 18-lea. Bautura “sahlab” este foarte populara in Egipt in zilele reci de iarna cand se consuma calda atat in cafenele , dar si acasa ; in Turcia inghetata “dondurma” este o delicatesa a sezonului cald. In antichitate a fost socotita un afrodisiac.

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 16.09.2013, 23:15
Unde ai gasit aceasta faina de sahlab si cu ce ai inlocuit-o, daca a fost cazul? Se gaseste in magazinele obisnuite?
la 17.09.2013, 00:27
Draga Sarah, eu traiesc in Iordania si la noi se gaseste sahlab in supermarketuri;nu se poate inlocui cu altceva deoarece este ingredientul principal care da aroma specifica bauturii.
O seara buna!
la 13.06.2021, 13:55

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking