"Sahlab"

Postat de Mihaela11_jo in Bauturi
26 Oct 2012 | 6402 vizualizari
"Sahlab"

“Sahlab” sau “salep” este o faina obtinuta din tuberculii uscati ai orhideelor Orchis mascula si Orchis militaris . Acesti tuberculi contin o substanta asemanatoare amidonului folosita la prepararea unor bauturi si deserturi in lumea araba, Turcia,Grecia,dar si in Anglia secolelor al 17-lea si 18-lea. Bautura “sahlab” este foarte populara in Egipt in zilele reci de iarna cand se consuma calda atat in cafenele , dar si acasa ; in Turcia inghetata “dondurma” este o delicatesa a sezonului cald. In antichitate a fost socotita un afrodisiac.

Ingrediente

  • 4 cani de lapte
  • 1 si ½ linguri de sahlab
  • 3 linguri de zahar( sau dupa gust)
  • 2 lingurite de apa de roze sau de flori de portocal(optional)
  • fistic (optional)
  • nuca(optional)
  • fulgi de nuca de cocos(optional)
  • scortisoara macinata(optional)

Mod de preparare

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe sa fiarba.

Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe la foc mic pana incepe sa se ingroase.

Se adauga zaharul si optional apa de roze sau de flori de portocal.

Se toarna in cani si se servete cald presarat dupa preferinta cu fistic sau nuca zdrobite, fulgi de nuca de cocos sau scortisoara macinata.

Este o bautura foarte aromata minunata in zilele reci de iarna in fata televizorului.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Sahlab"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep

Postat de ctlina

Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep

Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte. Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc.  Adaugati zaharul si aduceti a fierbere.  Reduceti focul si gatiti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2012, 23:53
Exceptional! Asa cum ne-ai obisnuit...o reteta sofisticata si delicioasa, incerc sa imi imaginez gustul citind ingredientele...destul de greu de ghicit...multumesc!
la 26.10.2012, 23:57
la 27.10.2012, 00:02
Ruxy
Vladimir
la 27.10.2012, 00:10
Esti minunata Mihaela!
la 27.10.2012, 09:07
Ce frumos, bun si interesant!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking