Prajiturele fine
Postat de Creatsa
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la...
Citeste continuareaEste o prajitura in care am folosit albusuri ramase de la alte preparate(maioneze, aluaturi) si pastrate la congelator. Foarte buna si aromata a iesit!
IngredienteBlat 1 :
Blat 2:
In plus:
Mod de preparareBlat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul. Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare. Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu zaharul vanilat, pentru a reduce timpul mixarii. Se adauga apoi, trepatat, faina si se mixeaza incet, iar la final, treptat, nuca de cocos. Se omogeniseaza totul bine si se intinde compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina. Eu am folosit o tava de 23/36 cm. Blat 2: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea tare. Se adauga pe rand galbenusurile si uleiul, esenta si coaja de lamaie, apoi se incorporeaza treptat faina. Se omogenizeaza bine compozitia si se intinde in tava peste primul blat. Se aseaza deasura prunele presarate cu scortisoara si se apasa usor sa intre in compozitiile de blaturi. Se coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute. Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de Creatsa
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la...
Citeste continuareaPostat de Constelatialeu
Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|