Ingrediente
- 5 vinete potrivite
- o ceapa medie
- un ardei capia
- o jumatate de ardei gras
- 8 -10 rosii potrivite ca marine
- 150 ml ulei de masline
- sare dupa gust
- o lingurita de zahar
- un varf de lingurita de fulgi de ardei iute
- o crenguta mica de cimbru
- patrunjel
- 8-10 graunti de usturoi
- un sfert de ardei iute
Mod de preparare
Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa, ardeiul, ardeiul iute, usturoiul si rosiile. Le-am spalat si tocat si le-am lasat deoparte. Am spalat patrunjelul si cimbrul si le-am pus la scurs pe un servetel. Cuburile de vinete au fost scoase din solutia cu sare si stoarse bine.
Sosul: Intr-o tigaie am pus la incins ulei de masline si am pus la calit in trei transe cuburile de vinete. Le-am scos intr-un bol. In uleiul in care am prajit vinetele am pus la calit ceapa, ardeiul, usturoiul pana au devenit translucide. Am adaugat rosiile, ardeiul iute tocat. Am potrivit de sare, am adaugat fulgii de ardei iute, am adaugat lingurita de zahar si am lasat sa fiarba cca 15 minute la foc potrivit spre mare. Sosul rezultat trebuie sa fie lucios, cleios nu apos. La final am adaugat patrunjelul tocat marunt si cimbrul.
Pe o farfurie se pun vinetele prajite ( ca baza), scurse, iar de-asupra se pune sosul pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Şakşuka" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|