Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka

Postat de nilgun in Mancaruri de post
15 Aug 2013 | 21627 vizualizari
Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka

inspiratie gurmandino http://gurmandino.ro/2012/03/21/saksuka-salata-turceasca-de-vinete/

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 3 cartofi
  • 4 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • cimbru uscat
  • ulei de masline---cam 150 ml
  • 1 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper zahar

Mod de preparare

Vinetele se curata ( o fasie da una nu) si se taie cubulete. Se pun intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa deoparte. 

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se prajesc in ulei de masline si se scot separat. Se prajesc cate putini, nu toti o data.

Se prajesc si vinetele, tot asa pe rand. Le scoatem si pe acestea separat. 

Ceapa se taie cuburi si usturoiul de piseaza. Se calesc impreuna, peste se pune ardeiul gras taiat cuburi si ardeiul iute. Se pun si rosiile decojite (le-am fiert un pic) si taiate cubulete. Se pune si o lingurita zahar.

Se adauga cimbrul uscat. Si e gata sosul.

Se aseaza in farfurie astfel: strat de cartofi asezonat cu sare si piper, apoi strat de vinete si la final sosul obtinut mai devreme.

Se serveste rece cu iaurt deasupra, eu am avut lapte batut. A fost un deliciu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi

Postat de Criss

Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi

Vinetele se spala, se sterg si cu un curatator de legume se curata coaja in dungi. Eu daca voi mai pregati aceasta reteta am sa le curat de tot pentru ca oricum coaja nu se mananca, se pastreaza...

Citeste continuarea

Mancarica turceasca in vas roman

Postat de Oana

Mancarica turceasca in vas roman

Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, cel putin jumatate de ora. Se pun apoi in vas rosiile din cutie, impreuna cu pulpa de vitel, taiata cubulete. Se pune sare si piper si se condimenteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2013, 15:41
Bunaaa rau!
la 15.08.2013, 15:41
multumesc Costeo
la 15.08.2013, 15:52
arata fain
la 15.08.2013, 15:53
la 15.08.2013, 15:56
multumesc

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking