Mancare de vinete cu naut

Postat de deyutzky in Mancaruri de post
11 Oct 2014 | 6694 vizualizari
Mancare de vinete cu naut

Pentru un pranz delicios si satios, va recomand aceasta mancarica. Se face foarte usor si este perfecta si pentru zilele de post. Precizez ca este prima data cand gatesc o mancare cu naut si sunt foarte incantata de rezultat.

Ingrediente

  • 1 conserva de naut(400gr)-in cazul in care nu aveti naut la conserva, acesta trebuie fiert inainte.
  • 1 vanata medie
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva de rosii cuburi cu suc
  • 6 catei de usturoi
  • ulei
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam bine vanata si o taiem cuburi, apoi punem 2-3 linguri cu ulei intr-o tigaie si calim cubuletele de vinete pana cand se rumenesc pe toate partile. Dupa ce sunt gata le scoatem pe o farfurie.

In aceeasi tigaie mai punem putin ulei si adaugam ceapa si 4 catei de usturoi tocate marunt. Adaugam si putina apa si lasam cateva minute la calit, amestecand periodic.

Adaugam nautul scurs bine de zeama si rosiile din conserva si amestecam compozitia pana se leaga. Lasam cateva minute la fiert si potrivim de sare si piper dupa gust.

Punem vinetele, amestecam si mai lasam cateva minute.

Adaugam restul de usturoi (2 catei) pe care l-am dat pe razatoarea mica, pentru maxim de gust. Punem acum si patrunjelul tocat marunt, amestecam si inchidem focul, apoi acoperim cu un capac si lasam cateva minute acoperit dupa care servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu naut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Mancare de naut cu vinete

Postat de katty

Mancare de naut cu vinete

  Curatam si spalam legumele. Morcovul il taiem rondele subtiri, ceapa o tocam fin, ardeiul gras il taiem cubulete mici. Vanata o descojim si o taiem cuburi mai mari. Presaram putina sare...

Citeste continuarea

Tocanita de vinete si naut

Postat de cristina1985

Tocanita de vinete si naut

Dupa cum am spus, nautul se tine in frigider 12 ore in apa. Se poate pune seara si il gatiti a doua zi.  Se caleste ceapa (tocata marunt), apoi se adauga apa si naut. Se fierbe 1 ora si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2014, 12:45
vin si eu
la 11.10.2014, 12:49
Buna!!!
la 11.10.2014, 12:50
Adele te astept!
la 11.10.2014, 12:51
dantes
la 11.10.2014, 12:51
Este tare bun nautil numai ca trebuiieste fiert mult

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking