Salam de bicuiti cu fructe Kaki

Postat de nadina73 in Dulciuri
9 Dec 2010 | 6249 vizualizari
Salam de bicuiti cu fructe Kaki

O dedicatie speciala pentru Bunica noastra de pe Bucataras.ro,bunica sper ca sti de ce ti-am facut dedicatia cu asteste fructe?pup

Ingrediente

  • 500 g biscuti
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet de unt (250g )
  • 350 ml lapte
  • esenta de rom
  • 2 -3 fructe Kaki

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in lapte , se pune si untul . Biscuitii se zdrobesc , nu foarte marunt si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Fructele se curata de coaja(nu e oblogatoriu) se taie in cubulete mici . Se pune siropul de ciocolata cu lapte peste biscuiti si se amesteca bine.

La final ,se pun fructele taiate si se amesteca sau se pun biscuitii pe folie de plastic, se presara fructele si se ruleaza (cum doriti, eu le-am incorporat in compozitia de biscuti) si se da la rece pentru 2-3 ore , asta daca aveti rabdar. Eu nu prea am, asa ca nu ma mai mir de copii.

Aceste fructe , nu au samburi si au un gust deosebit de bun, ceva de gen pepene galben, caisa... Sincer, nu stiu cu ce sa-l aseman, dar stiu ca sunt si in Romania din cate am inteles(vezi poza cu fructul mai jos)

PS.Bunica sper ca te-am surpins placut! Va invit la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de bicuiti cu fructe Kaki" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta greceasca

Postat de MotanLaOale

Desert placinta greceasca

Foile se dezgheata si se rup bucatele mici. Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula. Se...

Citeste continuarea

Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

Postat de andaoana

Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat. Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2010, 23:43
Va invita la masa dar sincer a fost de saptamana trecuta
la 10.12.2010, 08:56
e pt bunica,e de saptamana trecuta.... ....si pt mine????nici aici nu sunt furculitele
la 10.12.2010, 10:28
bun bun
la 10.12.2010, 10:38
la noi aceste fructe se numesc ,,afarsemone,,si sint tare dulci cind sint coapte pt pijitura
la 10.12.2010, 10:46
sincer spre rusinea mea,nu am mai vazut fructul asta cu ce se aseamana?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking