Ingrediente
- 500 g biscuiti simpli
- 250 ml lapte
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 7 biscuiti espresso cu nuci
- 5 linguri nuca macinata
- 2 lingurite esenta de rom
- 1 pliculet ness
- 1 lingura cacao
Mod de preparare
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea
Rupem biscuiti cu mana, in bucati potrivite, adaugam ness-ul, nuca macinata si lasam de-o parte.
Punem apoi laptele la fiert intr-un ibric, adaugam untul si cacaoa amestecata cu zaharul.
Cand zaharul si untul s-au topit, oprim focul si adaugam esenta de rom.
Adaugam treptat siropul de lapte cu cacao si unt peste biscuitii rupti si omogenizam foarte bine.
Pe o folie de plastic punem amestecul de biscuitii, ii dam forma de baton si-l invelim in folia de plastic.
Dam salamul de biscuiti la frigider pentru cel putin 3 ore, apoi portionam si papam cu pofta!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|