Ingrediente
- 320 g. biscuiți populari
- 200 g. rahat
- 200 g. stafide
- 200 g. nucă
- 200 g. zahar
- 1 lingură cacao
- 1 fiolă esentă de rom
- 300 mi. apă
- un pachet margarină Rama
- 2 linguri gem de prune
Mod de preparare
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Pentru început pune apa cu zahărul și cacao la fiert.
Lasă să clocotească 5 minute.
Stinge focul și adaugă margarina,tăiată cuburi mici.
Amestecă până la omogenizare.
Adaugă esența de rom.
Mărunțește biscuiții prin rupere.
Taie rahatul în cubulețe.
Ia un vas (cratiță,castron) mai larg și pune biscuiții,rahatul,stafidele,nuca măcinată grosier,gemul de prune si amestecă.
Toarnă jumătate din sirop peste ingredientele uscate și amestecă bine.
Mai toarnă jumătate din cantitatea de sirop rămasă și amestecă pentru a pătrunde bine în toate ingredientele.
Întinde folie alimentară pe blatul de lucru,pune 3-4 linguri din compozitie și rulează căt mai strâns.
Dupa ce ai terminat compoziția dă la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|