Ingrediente
Pentru compozitia de culoare alba:
- 120 g biscuiti
- 2 linguri de lapte
- 50 g unt
- 100 g ciocolata alba
- 1 ou
- 25 g nuca de cocos
Pentru compozitia de culoare maro:
- 300 g biscuiti
- 2 linguri de lapte
- 50 g ciocolata neagra
- 150 g ciocolata cu lapte
- 50 g unt
- 1 ou
- 1/2 fiola esenta de rom
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori
Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie.
Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii.
Punem la topit la bain-marie ciocolata alba si untul.
Dupa ce se topesc luam de pe foc si adaugam un ou batut, omogenizam compozitia apoi punem iar pe foc pentru maxim 2 minute, amestecand continuu.
Luam de pe foc, turnam peste biscuiti si amestecam putin, apoi adaugam nuca de cocos si omogenizam foarte usor.
Turnam compozitia pe o folie alimentara.
Presam usor astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem folia la capete si o lasam la rece pentru 2-3 ore.
Cand salamul de biscuiti cu ciocolata alba se intareste pregatim compozitia de biscuiti cu ciocolata neagra si ciocolata cu lapte, respectand pasii de mai sus.
Intindem compozitia de biscuiti cu ciocolata maro pe o folie alimentara.
In mijlocul acesteia plasam salamul de biscuiti cu ciocolata alba.
Adunam in jurul ei compozitia colorata, strangem usor pentru a se lipi biscutii cu ciocolata, apoi strangem la capete. Infasuram apoi bine strans intr-o foaie de staniol si dam iar la rece o noapte.
Dupa acest interval scoatem salamul de biscuiti cu ciocolata,il pudram cu zahar pentru un aspect mai apropiat de salamul clasic, apoi il feliem si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|