Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici

Postat de Doinavar in Prajituri
24 Ian 2015 | 22678 vizualizari
Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici De cand ne-am procopsit si noi cu niste diabetici pe la casa omului, am inceput sa prepar retete, special pentru ei. Sotul meu m-a rugat sa ii prepar salam de biscuiti, pentru ca era preferatul lui si poftea de mult asa ceva. M-am gandit eu si m-am socotit cum sa il fac sa fie si bun si sa se impace cu diabetul.

Ingrediente

  • 1 pachet de 200 g biscuiti Leibniz pentru diabetici (Diet)
  • 2 linguri Sugarel (indulcitor natural Stevia rebaudiana pentru diabetici – se gaseste la naturiste)
  • 2 linguri cacao
  • 50 g cocos (2 linguri in compozitie si restul la final)
  • 50-70 g seminte susan
  • 50-70 g nuci
  • 50 g fistic
  • optional tahini (o pasta facuta din susan, putin prajit si rasnit cu putin ulei de masline – se gaseste de cumparat); daca nu aveti, puneti in tigaie 100 g susan pana se aureste putin si macinati-l intr-o rasnita de cafea si il amestecati cu 2 linguri de ulei de masline
  • 150 g margarina pentru creme
  • 40-60 ml lapte, depide daca puneti sau nu tahini
  • 1 lingura esenta de rom, vanilie sau coaja de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici

Puneti biscuitii intr-un castron si faramati-i cu mana in bucati mai micute, nu trebuie sa fie egale. Nucile se pun intr-o tigaie antiaderenta, 2-3 minute la foc mic, apoi se dau prin masina de nuci sau zdrobite cu un facalet, le cumparati gata macinate, prin masina de tocat … Va descurcati voi. 

In tigaia calda, fara sa mai fie focul aprins, puneti margarina sa se inmoaie putin. Taiati fisticul in bucati nu prea mari si puneti peste biscuiti cacao, Sugarel, semintele de susan, 2 linguri cocos, fisticul, tahini, margarina, laptele si esenta de rom (vanilie, lamaie). Omogenizati putin compozitia, daca vi se pare prea uscat mai puneti putin lapte.

Pregatiti pe masa o bucata de 50-60 cm de folie alimentara, peste care asezati celofan (pungi pentru congelator), presarati bine cu cocos si asezati compozitia sub forma de bagheta, de “salam”.

Presati cat mai bine, presarati cu cocos si deasupra (puteti folosi si susan), strangeti bine punga si folia peste salam, inchideti bine capetele si dati-o cateva ore bune la frigider.

Se pastreaza foarte bine la rece chiar si o saptamana, sa fie bine infasurat sa nu se usuce, taiati doar cateva felii, cate aveti nevoie, cu un cutit foarte subtire si ascutit (eu am folosit unul ceramic). A iesit atat de bun, ca abia ma abtin sa nu il mananc pe tot, chiar daca nu am diabet.

Am vazut de cumparat dulciuri speciale pentru diabetici, vreo 40-50 g la 14-15 lei pachetelul. Scumpe si nici nu aratau prea bine. Asa iti iese ditamai salamul cam la 20-25 de lei tot, depinde de unde le cumperi. SI iti mai raman ingrediente pentru alta data. Am cumparat susanul la kg, tot de la naturiste, un borcan de tahini (e bun si la humus – pasta de naut, foarte buna), borcanul mare de Sugarel. Se pot folosi si picaturi de Stevia Rebaudiana ~ 30-40 picaturi. Diabeticul dumneavoastra va fi foarte fericit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...

Citeste continuarea

Desert cu branza pufoasa si afine

Postat de Oana

Desert cu branza pufoasa si afine

Se opresc cateva afine pentru decor si se pun la congelator. Restul de afine se mixeaza cu o lingura de zahar pudra pana se obtine un piure fin. Se opreste jumatate din piureul de afine, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2015, 13:28
Bun
la 24.01.2015, 13:37
Multumesc mult.
la 24.01.2015, 13:49
Deci cu grija se pot adapta retete
la 24.01.2015, 14:29
Ce-mi place!
la 24.01.2015, 22:26
Bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking