Prajitura cu zmeura si rodie

Postat de rhapsody in Prajituri
17 Dec 2014 | 5649 vizualizari
Prajitura cu zmeura si rodie

Rodie si zmeura - o combinatie care iti face papilele sa danseze de bucurie.:)

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua foarte mari (XL)
  • 70 g zahar
  • 50 g Rama mit butter topita/unt topit
  • 60 g faina de grau
  • 25g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg apa calduta
  • un praf sare
  • Sirop zmeura
  • 420g zmeura
  • 100g zahar
  • Crema zmeura
  • 250 ml sirop zmeura
  • 10 g gelatina granule
  • 40 ml apa
  • 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 80 g smantana obisnuita (20% grasime - Fina si cremoasa am folosit eu)
  • Crema de frisca cu rodie
  • 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • 80 g smantana obisnuita (20% grasime)
  • 6 g gelatina granule (dr. Oetker)
  • 30 ml apa
  • 60 g seminte de rodie
  • Decor
  • 100 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • seminte de rodie
  • zmeura

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul este complet dizolvat.

4. Adauga galbenusurile si margarina topita si racita in compozitie si mixeaza pana la inglobarea acestora.

5. Amesteca faina praful de copt si cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua-trei transe. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos. Adauga apa calduta si amesteca pana cand este total inglobata.

6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 15 minute, sau pana trece testul scobitorii.

7. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet.

   Sirop de zmeura

 Pune zmeura congelata impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu si lasa la foc potrivit 2-3 minute, sau pana cand zmeura se inmoaie si lasa sirop apoi paseaz-o cu un blender. Pune-o intr-o strecuratoare si apasa pe ea cu o spatula ca sa separi semintele si sa scoti cat mai mult sirop.
Nota: daca folosesti zmeura proaspata, o acoperi cu zahar si o lasi de pe o zi pe alta, apoi o dai prin blender si sita.

 

   Crema de zmeura

Lasa blatul in tava in care l-ai copt tapetata in prealabil cu hartiede copt sau cu folie alimentara, si prepara crema.

 1. Hidratezi gelatina in apa pentru 10 minute, apoi o torni in siropul cald de zmeura si o dizolvi.

 2. Mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata, adauga smantana obisnuita si siropul si mixeaza pana la inglobarea acestora. 

Toarna crema peste blat si introdu in frigider pentru 1 ora sau in congelator 15-20 min.

    Crema de frisca cu rodie

 1. Hidratezi gelatina 10 min in apa, apoi o dizolvi pe baie de aburi.

 2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi smantana obisnuita si gelatina dizolvata si mixezi pana la incorporarea lor. Adaugi semintele de rodie si le incorporezi cu o spatula in compozitie.

 Scoti tava din frigider/congelator, torni crema de frisca cu rodie deasupra, nivelezi si introduci in congelator pentru cateva ore  (minumum 4, desi eu am lasat-o peste noapte).

   Decor

 Topeste ciocolata pe baie de aburi si intinde-o pe o hartie de copt. o introduci in frigider pentru 5-10 minute, apoi tai triunghiuri cu un cutit incalzit in apa fierbinte. 

   Scoti prajitura din congelator, o lasi la temperatura camerei 10-15 min, cu un cutit cu lama fierbinte (tinut in apa fierbinte) tai marginile, o portionezi in dreptunghiuri de 8x4 cm si o decorezi cu triunghiurile de ciocolata, semintele de rodie si zmeura. 

 

Enjoy!


Nota: Poti pune glazura de ciocolata deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie,  amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele....

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie

Postat de simona72

Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie

Pentru blat : ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul sau untul topit si racit. Separat, se amesteca faina cu sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2014, 13:01
la 17.12.2014, 13:01
Bine mai arata
la 17.12.2014, 13:01
la 17.12.2014, 13:03
minunata
la 17.12.2014, 13:08

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking