Ingrediente
- 600 g gulas porc
- 400 g pulpa vitel
- 1 lgta sare
- 1 morcov
- 2 lg gris
- chimen macinat
- 4-5 lg ulei de masline
- cimbru uscat
Mod de preparare
Carnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca doriti, puteti adauga ardei gras taiat cuburi, boia iute, etc.
Eu am preluat ideea de ambalare de la Jamila, astfel am impartit compozitia in 3. Am intins folie alimentara, am facut un sul din carne rulat in folie alimentara, legat la ambele capete, apoi le-am rulat in folie de aluminiu.
Asezam salamurile intr-un vas de copt, le dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 1 ora. Lasam sa se tempereze asa ambalate, apoi le desfacem si le ambalam in hartie de copt. Le putem tavali prin boia dulce, sau alte condimente, in functie de gustul fiecaruia.
Servim direct de la frigider, pentru micul dejun, sendvisuri sau pentru un platou de aperitive.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|