Ingrediente
- 500 gr cozonac
- 200 gr ciocolata neagra(reteta originala are ciocolata alba)
- 250 gr glazura de ciocolata
- 150 ml smantana dulce
- 60 gr migdale feliate(reteta originala are seminte de pin)
Mod de preparare
1.Rupeti cozanul in bucati,apoi turnati smantana batuta bine.
2.Topiti ciocolata la bain-marie,apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza.
3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam(vezi foto).
4.Pana incalzim glazura de ciocolata intr-un vas asezat in apa calda,puneti salamul la rece in frigider.
5.Se scoate salamul,se glazureaza si se presara migdalele, pe care le prajiti putin inainte.
6.Serviti salamul taiat felii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam din cozonac glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|