Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Postat de camelia75 in Dulciuri
3 Ian 2013 | 12979 vizualizari
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el.Reteta cu mici modificari este din cartea Delicii in bucatarie.Va asigur ca este delicioas.

Ingrediente

  • 500 gr cozonac
  • 200 gr ciocolata neagra(reteta originala are ciocolata alba)
  • 250 gr glazura de ciocolata
  • 150 ml smantana dulce
  • 60 gr migdale feliate(reteta originala are seminte de pin)

Mod de preparare

1.Rupeti cozanul in bucati,apoi turnati smantana batuta bine.

2.Topiti ciocolata la bain-marie,apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza.

3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam(vezi foto).

4.Pana incalzim glazura de ciocolata intr-un vas asezat in apa calda,puneti salamul la rece in frigider.

5.Se scoate salamul,se glazureaza si se presara migdalele, pe care le prajiti putin inainte.

6.Serviti salamul taiat felii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam din cozonac glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Postat de Ina

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Topim ciocolata la microunde  si  adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam. Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua...

Citeste continuarea

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

Aluat: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga, pe rand, uleiul, laptele, esenta si praful de copt stins in otet. Se incorporeaza faina, putin cate putin, iar dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2013, 18:39
bine arata
la 03.01.2013, 18:43
la 03.01.2013, 18:43
Interesant si de retinut!
la 03.01.2013, 18:46
ce fain arata
la 03.01.2013, 19:08
fain

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking