Ingrediente
- 2 morcovi medii
- 5 cartofi mici(sau 4 mari)
- 2 linguri de mazare
- 300 g parizer
- 2 oua
- 2 castraveti murati (sau in otet)
- masline
- sare
- 200 ml maioneza(+100 ml pentru decor)
- 1 lingura mustar dulce
Mod de preparare
1.Pentru inceput curatam morcovii si ii punem la fiert impreuna cu cartofii spalati si ouale (eu fierb cartofii in coaja si dupa ii curat).
2. Intre timp tocam castravetii si parizerul cubulete mici. Castravetii tocati si mazarea se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare.
3. Tocam si cartofii impreuna cu morcovii ( dupa ce s-au fiert si racit).
4.Pe masura ce le tocam , le punem pe toate intr-un bol + maslinele taiate in doua si ouale(eu pun in salata si galbenusurile pentru ca fac rar maioneza de casa :D)
5. Condimentm cu sare, adaugam maioneza si o lingura de mustar dulce si amestecam incet. In functie de gustul fiecaruia se mai adauga castraveti murati, cartofi sau maioneza.
6. O asezam frumos pe un platou si o decoram cu ce avem(+maioneza) si o dam cateva ore la frigider.
O putem servi si nearanjata si nedecorata. Este la fel de buna oricum!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|