Salata boeuf

Postat de Oana in Salate
11 Ian 2018 | 5797 vizualizari

Iti voi arata o reteta buuuna de tot, pentru un aperitiv nelipsit de pe masa de sarbatori: Salata boeuf, cu maioneza facuta in casa! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii fierti in coaja
  • 1/2 kg morcov fiert
  • 2 radacini de pastarnac fierte
  • 1 telina mica fiarta
  • 300 g carne de vitel fiarta
  • 300 g gogosari murati
  • 300 g castraveti murati
  • sare si piper
  • 1-2 linguri mustar, optional, dupa gust

Maioneza:

  • o lingura cu mustar
  • 1 galbenus de ou fiert si unul crud
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  • aprox. 500 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Cel mai bine este sa fierbi legumele si carnea cu cateva ore inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine.

Curata apoi cartofii de coaja si taie-i cubulete. Taie apoi radacinoasele fierte tot in cuburi mici si carnea de vitel la fel.
Pune-le pe toate intr-un castron mare. Toaca apoi gogosarii si castravetii murati cubulete si pune-i mai intai intr-o sita, sa se scurga lichidul in exces, apoi rastoarna-i in castronul de salata.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine toate ingredientele. Lasa castronul deoparte si prepara maioneza.

Mixeaza galbenusul de ou fiert cu cel crud, mustarul si sarea. Eu adaug uleiul putin cate putin, in fir subtire pana incepe sa se ingroase. Incorporeaza bine uleiul inainte sa pui din nou. La final, adauga zeama de lamaie si maioneza este gata! 
Pune in salata cateva linguri de maioneza si omogenizeaza bine. Poti adauga mai multa sau mai putina maioneza, in functie de gust. Optional, poti adauga 1-2 linguri de mustar in salata.
Poti servi salata boeuf cu paine prajita si cubulete de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Carnea si legumele se curata si se pun la fiert intregi ,din timp. Ceapa se scoate din zeama si se arunca . Lasati sa se raceasca bine legumele si carnea Zeama a fost...

Citeste continuarea

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea  dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2018, 12:16
buna buna
la 11.01.2018, 12:37
la 11.01.2018, 17:17
Foarte gustoasa !!!!
la 11.01.2018, 18:23
imi place, dar sa stea altcineva sa toace legumele
la 11.01.2018, 20:29
Nu facem des, dar cand facem, tare o mai savuram!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking