Ingrediente
- 1 kg cartofi rosii fierti in coaja
- 1/2 kg morcov fiert
- 2 radacini de pastarnac fierte
- 1 telina mica fiarta
- 300 g carne de vitel fiarta
- 300 g gogosari murati
- 300 g castraveti murati
- sare si piper
- 1-2 linguri mustar, optional, dupa gust
Maioneza:
- o lingura cu mustar
- 1 galbenus de ou fiert si unul crud
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare dupa gust
- aprox. 500 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Cel mai bine este sa fierbi legumele si carnea cu cateva ore inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine.
Curata apoi cartofii de coaja si taie-i cubulete. Taie apoi radacinoasele fierte tot in cuburi mici si carnea de vitel la fel.
Pune-le pe toate intr-un castron mare. Toaca apoi gogosarii si castravetii murati cubulete si pune-i mai intai intr-o sita, sa se scurga lichidul in exces, apoi rastoarna-i in castronul de salata.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine toate ingredientele. Lasa castronul deoparte si prepara maioneza.
Mixeaza galbenusul de ou fiert cu cel crud, mustarul si sarea. Eu adaug uleiul putin cate putin, in fir subtire pana incepe sa se ingroase. Incorporeaza bine uleiul inainte sa pui din nou. La final, adauga zeama de lamaie si maioneza este gata!
Pune in salata cateva linguri de maioneza si omogenizeaza bine. Poti adauga mai multa sau mai putina maioneza, in functie de gust. Optional, poti adauga 1-2 linguri de mustar in salata.
Poti servi salata boeuf cu paine prajita si cubulete de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|