Se curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am curățat toate aceste legume, le-am spălat și le-am fiert la aburi, ca să nu fie apoase.)
Pieptul de pui se spală, se fasonează și se fierbe. Când este gata, după ce se răcorește, se taie mărunt.
Se fierb tari 3 ouă, iar când sunt gata se lasă să se răcească și apoi se decojesc.
Între timp se face o maioneză bine legată și se desface cu grijă rodia, în așa fel încât să se recupereze toate boabele, întregi.
Se dau prin răzătoarea mare și se pun separat, în vase diferite: cartofii, morcovii, ouăle și la urmă sfecla roșie, ca să nu coloreze celelalte legume.
Se pune un pahar de sticlă în mijlocul unui platou și în jurul lui se pune primul strat al salatei, din cartofii răzuiți. Se dă salatei forma rotundă, de jur împrejurul paharului și se presează stratul de cartofi.
Se condimentează cu: sare și piper și apoi se unge superficial stratul cu puțină maioneză.
Se pune al doilea strat, de morcovi, se presează, se condimentează și se unge cu maioneză.
Se procedează la fel pentru straturile următoare de: piept de pui, ouă, sfeclă roșie. (Eu am mai pus la sfârșit un strat de carne din piept de pui, pentru că-mi rămăsese mai multă.)
Se presează ușor și se nivelează salata, după care, se unge de jur împrejur cu maioneză și apoi se decorează cu boabe de rodie.
Odată decorată, salata se va da la rece, la frigider, până a doua zi, când se va scoate paharul din mijlocul ei, printr-o mișcare atentă de rotire, după care se poate servi.