Ingrediente
- 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata);
- 3 cepe verzi;
- 1 castravete Fabio;
- 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma);
- 200 g telemea Delaco;
- 200 g sunca presata;
- 4 oua fierte tari;
- 100 g masline negre;
- ulei de strugure;
- sare;
- otet;
- verdeata, boabe de porum, ardei rosu, piper, zeama de lamaie (optional).
Mod de preparare
Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante.
Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem.
Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacara).
Intr-un vas punem ceapa taiata rondele, salata verde scursa bine si rupta cu mana, castravetele si rosiile taiate cuburi.
Taiem telemeaua si sunca in felii si cubulete. Le adaugam peste salata.
Curatam ouale si le taiem dupa plac. Adaugam si maslinele.
Condimentam cu sare, piper, otet, ulei, zeama de lamaie etc.
Amestecam si servim.
Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată bulgărească" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|