Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta

Postat de Satisfyyourcravings in Salate
24 Mar 2018 | 2487 vizualizari
Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta

Ingrediente

  • 1 dovleac mic
  • 1 ceapa rosie
  • 2 bulbi fenicul
  • 3 morcovi
  • ulei de masline
  • 2 lingurite coriandru boabe
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1 rodie
  • 150 grame branza Feta
  • chiftele vegetariene, gatite (optional)
  • Pentru dressing:
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar Dijon

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se feliaza in bucati mai mari. 

Se taie ceapa in 6 bucati.

Se indeparteaza frunzele feniculului si se adauga intr-un vas cu apa rece. Fenicului se taie in 6 bucati fiecare. 

Se adauga toate intr-o tava cu ulei de masline. Se zdrobesc semintele de coriandru intr-un mojar impreuna cu sare si piper si se adauga peste legume. Se amesteca bine, apoi se transfera tava in cuptor, unde va ramane pentru 40 de minute, intorcand legumele de cateva ori. 

Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Cand legumele sunt inca calde, se adauga dressingul, branza Feta, frunzele de menta, patrunjel si fenicul si semintele de rodie. Se amesteca usor.

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de conopida cu smantana

Postat de mihaelar63

Salata de conopida cu smantana

Conopida se spala si se desface in buchete. Puneti la fiert conopida in apa cu sare si bicarbonat timp de 10 minute. Astfel evitati balonarea. Conopida va fi mai bine digerata...

Citeste continuarea

Salata de pastai cu pastrama si maioneza

Postat de MotanLaOale

Salata de pastai cu pastrama si maioneza

Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare 15-20 minute. Cand este fiarta se pune la scurs si se lasa la racit. Se face maioneza dintr-un galbenus, mustar, ulei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 16:20
la 24.03.2018, 16:40
la 26.03.2018, 10:15

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking