Ingrediente
- -2 dovlecei (zucchini)
- -1 fir de usturoi verde
- -1 fir de ceapa verde
- - cateva fire de marar(optional)
- -sare roz de Himalaya
- -o lingura ulei masline
- -100 gr tofu
- -1 rosie
Mod de preparare
Dovlecei ii spalam si ii curatam partial . Ii taiem rondele mai groase , cam de 0,5 cm grosime si ii punem sa stea presarati cu putina sare .
Intr-o tava antiaderenta asezam dovlecei , stopim cu putin ulei si ii dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute , de fapt ei trebuie doar sa se inmoaie.Se pot face foarte bine pe gratar
Pana se fac dovlecei taiem ceapa, usturoiul , rosia si mararul si le punem intr-un bol.
Ne ocupam si de tofu pe care il rupem bucati cu mana sau il taiem cubulete .
Cand sunt moi dovlecei ii luam din cuptor ii punem in vasul cu verdeata , stropim cu ulei de masline si putina zeama de lamaie , presaram deasupra mararul si tofu . Amestecam de cateva ori si gata cina.
Serviti cu lipie sau paine prajita .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|